Petit verdot-hottad Cab & Van Morrison

I dagarna skiftar Pérez Cruz Cabernet Sauvignon Reserva årgång. Från 2011 till 2012. Har tidigare berättat om den nya årgången – den som jag Perez Cruz Reserva Cabernet Sauvignonfick äran att vara med och tuna. Kort sagt innebar det att de där procenten andra druvor, bland annat carmenere, som tidigare i liten mängd fanns med i blenden byttes ut mot en dos petit verdot. Resultatet är, enligt mina smaklökars återkopplingar, ett väldoftande, mer uttrycksfullt och mer komplett vin, som har en annan rondör, pondus och djup både i doft och smak. ”Komplett, pondus, djup”? Ja, smaka själv. Varunummer 6000, pris 85 sek. Finns inte vinet i din butik beställer den gärna hem det. PS Hittar du i dessa årgångsbytestider en 11:a i just din butik, slå till och spar det tills 12:an kommer hem (om några dagar), jämför dem sedan. Van Morrison.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *