På GC-spaning i Chablis

Clotilde juni 2014

Clotilde lägger näsan i blöt

Var häromveckan och hälsade på Clotilde Davenne och fick bland annat tillfälle att prova hennes tre Grand Cru från 2013 och vad säger man? 2013 är i min gom ett fantastiskt år och Clotilde har inte precis gjort bort sig med sina GC. Vinerna buteljeras inte förrän i dagarna och kommer inte att vara på topp än på många år, men oj så bra de är. Les Clos är som vanligt lysande och Clotilde har sedan länge ett gott öga till Bougros, men bäst av alla 2013 är i alla fall just nu Blanchot –  bästa Blanchot jag provat, tror jag, och jag har, håhåhå, provat många, många bra Blanchot.

 

 

 

2 svar på ”På GC-spaning i Chablis

  1. Tack för infot. Bra Chablis är så inåt helsicke bra (eget tycke och smak). Att hitta deras ”rätta” topp kan vara vanskligare (fortfarande tycke och smak). En del GC får efter 10-15 år en ”mässingfärg” som påminner om oxidation (smak likaledes) så jag dricker dem heller lite för ”tidigt” än för ”sent”! De har då kvar en fräsch syra, friskhet, tydlig mineralton och ung, härlig frukt. De KAN vinna i komplexitet – men va f-n – bättre ung och fräsch än ”gammal” och ”säckig”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *