Domaine de Brescou ”Blanc Vin Nature” 2013 2.0

Så vad händer då med den osvavlade flaskans innehåll när den får stå öppen? undrar så klart alla ni som läste inlägget om det osvavlade vitvinet från Domaine de Bresccou och samma fråga har jag ställt mig. Placerade därför den lite mer än halvfulla flaskan tio dagar i kylen och provade om den. Till min förvåning är den ändå bättre efter tioDomaine de Brescou Blanc Vin Nature dagar. Samma frukt som då flaskan öppnades men renare. Inte trött någonstans. Fungerade bra till en slags anrättning av kycklingfilé, sparris, pressad potatis och en god sås som jag inte har en aning om hur den var sammansatt och som jag tycker att Hustrun redan i alltför stor utsträckning fått vara den här bloggens hjältinna trots att er utsände i bloggträsket borde vara det – jag menar, vad ska man annars ha en blogg till om inte till att förhärliga sig själv? – tänker jag inte fråga Hustrun hur hon gjorde den där goda såsen. Såå god var den inte, när jag tänker efter. Hursomhelst: vinet var bra. Hatten av för mig själv och osvavlade viner när det blir bra.

4 svar på ”Domaine de Brescou ”Blanc Vin Nature” 2013 2.0

    • Nej, och det det finns nog inga planer på att sälja det i Sverige heller, görs i liten volym, bara några hundra buteljer, vilket i och för sig kanske kommer öka, men fortsatt sannolikt bara försäljning på plats pga svårigheten att transportera vin som inte dragits om (finns CO2 var och det trycker lätt korken, som i så fall måste hållas på plats med en grimma eller liknande).

  1. Dagens inlägg var nog Bloggchefens rekord i svammel kombinerat med intressant info. Som vanligt egentligen. Delade en magnum Syrah-Cabernet med vingårdsägaren i lördags. Mycket bra. Om nu hr Bloggchefen haft sina fingrar i den också.

    • I dessa tider då vår vardag består i att hantera VM-abstinens och att få rätsida på livet efter en månads fotbollsmissbruk är det inte lätt att tänka klart, men såvitt Bloggchefen – åh, jag tackar! – kan dra sig till minnes, trots all möda som krävs för att ånyo komma rätt i vardagen, har han definitivt ett finger med även i magnum Syrah-Cabernet, liksom i alla andra viner från Brescou, och det glädjer Bloggchefen – gillar det epitetet – mycket att du fick tillfälle att njuta detta vin med vingårdsägaren i lördags, förhoppningsvis till en passande bit kött eller annat som vid tillfället föll er båda på läppen, och inte minst glädjer det Bloggchefen att du tyckte om vinet. Sedär! en kommentar som inte alls var svamlig! Rakt in till pudelns kärna och pang på rödbetan bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *