Det osvavlade vinet: vinet som vägrar dö & Phoenix

Tänkte så här efter lördagens test av det osvavlade vinet: ”Det måste ju gå att ta död på det där vinet, göra slarvsylta eller åtminstone vinäger ellerDet osvavlade vinet äppleskrutt av det”. Uppfylld av denna lust att döda lät jag en liten skvätt vin stå kvar i glaset, där det stått närmare 24 timmar när jag åter provade det igår. Resultatet var ytterst nedslående ity det förbannade vinet hade börjat anta en nyans av druvmust! Nu får det stå ett par dagar till i glaset och om ingen häller ut det av misstag eller det blir fullt av kringflygande skräp återkommer jag med ännu en rapport om glaset tids nog. Phoenix.

2 svar på ”Det osvavlade vinet: vinet som vägrar dö & Phoenix

  1. Jag är djupt imponerad av detta, ja jag tvekar inte att kalla det för en Kallelse, att verkligen löpa linan ut!

    Jag känner mig till och med inspirerad att själv företaga liknande äventyr och skulle med glädje hälsa andra som till äventyrs är inne på en liknande bana. Bara tänk vertikalprovning av öppnade flaskor! Huru spännande kunna detta icke bliva!

    Måhända kan vi bli en ny folkrörelse!? In Vino Veteranis?

    P.S. 1,5 månader är phanimej ophattbart!

    • Ja, det här är kul provningar att göra. Ska i nästa steg ställa det här osvavlade vinet mot en svavlad version av mer eller mindre samma vin (har varit på Brescou och hämtat mer underlag för min forskning). Återkommer både om det och hur glaset som nu står och mognar i köket kommer må efter några dygn i ljus och luft…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *