Mick Ronsons finaste stund

vinifierat har tidigare i en uppenbarelse sett och för sina HR förklarat Carlos Santanas och Santanas finaste stund och nu är det dags igen: vinifierat harMick Ronson fått en uppenbarelse och i ett förklarat ljus upplevt Mick Ronsons finaste stund och innan ni nu börjar stampa i golvet av iverns myrlikt krypande pirr får ni här Mick Ronsons finaste stund.

6 svar på ”Mick Ronsons finaste stund

 1. Hej! Skulle vilja fråga dig om ett par Wallinviner jag har; en Wallin -07 och en Château l’Arnaude -09. När ska jag dricka dessa viner och till vilken typ av mat?

  • Wallin 07 är ok att dricka nu, du kan spara den men jag tror inte den vinner på lagring. 07 var ett år med ”galopperande” mognad så det är ganska alkoholstarkt och kraftfullt – låt vara balanserat – och kräver därför ”maffig” mat, kanske en köttbit med pepparsås eller så.

   Chateau L’Arnaude 09 är strålande nu men du kan låta det ligga många år, skulle tro att det kommer ske mycket utveckling och många förändringar under flera år framöver. Men som sagt bra också nu, även här att ganska kraftfullt vin om än med mer komplexitet och djup än Wallin 07 och därför lite lättare att hitta mat till. Fungerar också med köttbiten ovan med pepparsås, bea och andra såser, kan nog fixa en klassisk söndagsstek och varför inte en bra pyttipanna!

 2. Om det djärves mig att slå ett slag för de jazzigare rytmerna så skulle jag göra detta med att föreslå Flor De Luna från 1977.
  https://www.youtube.com/watch?v=kC1Ahm3h7ho

  Fast lite synd är det om Mick Ronson, som här blivit reducerad till att öppna för Santana.
  För att fortsätta att vara ofin mot Mr Ronson vill jag passa på att fullständigt förbehållslöst rekommendera Santanas DvD från Montreaux 2011:
  http://www.guitarworld.com/santana-release-santana-live-montreux-2011-dvd-february-21

  Sanslöst bra! Att sen Susan Tedeschi och maken Derek Trucks gästspelar gör ju inte cuvée´n sämre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *