Din röst, din framtid, George Jones & Sara Bareilles

Samtlig riksdagspartier har rimligtvis en hel del i sitt partiprogram som kan tilltala alla och samtliga har lika rimligtvis en och annan inkompetentGeorge Jones politiker på plats, lokalt, regionalt, i partikadrerna, kanske rent av i Riksdagen. Omvänt har väl de flesta riksdagspartierna saker i sina partiprogram som vi inte tycker om och alla har de ett knippe mer eller dugliga politiker att visa upp. Däremot är det bara ett parti, Sverigedemokraterna, som gett fritt spelrum åt dumheten och som högst medvetet flörtar med populism och krafter som historien har visat inte är särskilt kloka och över tid inte heller särskilt hållbara alternativ. I vart fall tillsvidare är Sverige en demokrati med fri rösträtt och en fri press så det är inte så mycket att säga om att ett sådant här partiSara Bareilles finns eller att en del besvikna människor faller för dess lika skickligt smidda som populistiska locktoner och röstar på det. Dock bör vi alla inse att den som röstar på det här partiet i grunden väljer dumheten. Den som inte känner sig hemma i något parti eller som vill ”proteströsta” kan alltid välja blankt. George Jones berättar hur det kan gå och Sara Bareilles hjälper dig att sjunga en liten sång till din favoritpartiledare.

1 svar på ”Din röst, din framtid, George Jones & Sara Bareilles

  1. Fick följande kommentar från ”Andreas” på detta (mitt svar följer efter kommentaren): ”Ni som inte är dumma borde väl borde väl vara smarta nog att hindra Sverigedemokraterna från att dubblera sitt väljarstöd för varje riksdagsval?”

    Svar:
    Nu tror inte jag att vare sig SD:s ledning eller majoriteten av dess väljare är dumma. Det jag säger är att partiet släppt fram dumheten på ett sätt som vi inte sett maken till sedan Ny Demokratis dagar. Vill också påminna om att även Ny Demokrati i val och väljarundersökningar fick stöd av mellan tio och 15 procent av väljarna när partiet stod på topp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *