Skörden i Chablis & Clotilde Davenne

Har varit i Chablis och pratat skörd med Clotilde Davenne. Förra året var ett eländes elände både för henne och alla andra odlare i området. Det var inte så att skörden i sig var usel, men den var oerhört liten. Något som alltid pressar upp priserna och försätter efterfrågade producenter i den besvärliga situationen att de inte kan allokera vin till alla som vill ha. Som tur är för oss ibild Sverige är vårt land en prioriterad marknad för Clotilde. Det har gjort att vi fått de viner vi vill ha. Däremot har vi lika lite som någon annan kunnat undkomma prishöjningarna. Nu är inte dessa värre än att Clotildes mineralstinna och exakta viner fortsatt är synnerligen god kvalitet för pengen. Avgörande för framtiden och huruvida vi ska fortsätta få tillräckligt med vin och om prishöjningarna ska stanna av eller om priset rent av ska falla tillbaka lite är årets skörd. Till all lycka kan jag meddela att skörden i Chablis i år ser bra ut, både avseende kvaliteten och volymen och även de närmast kringliggande odlingarna, där Clotilde bland annat hämtar en del av druvorna till sin Bourgogne Blanc, uppvisar ett riktigt bra resultat med friska,bild perfekt mogna druvor i normal eller något mer än normal volym. Fick tillfälle att prova igenom merparten av hennes tankar med färdigjäst eller nästan färdigjäst vin. Även om den för hennes viner viktiga malolaktiska jäsningen återstår går det redan nu konstatera att allt ser mycket bra ut. Som vanligt oerhört rent, snyggt och precist. Exakt var allt landar kvalitetsmässigt går inte att säga med säkerhet förrän efter den malolaktiska jäsningen, men det ser helt klart mycket bra ut så här långt. Vi gläds både med Clotilde och de andra producenterna i Chablis! PS 17 oktober: svd clotilde

8 svar på ”Skörden i Chablis & Clotilde Davenne

 1. Tack för tipset om Clotilde Davennes Chablis på Magnum. Om jag lyckas undvika att dricka upp alla, som jag köper, hur länge tror du att jag kan lagra dem?

  • Jag vågar spara dem tio år, men därefter kan det vara bra att kolla av läget, även om jag tror att de håller betydligt längre än så.

 2. Kan man möjligen skicka ett av dina inlägg på vinifierat vidare till någon bekant, som ett tips???

    • Hm, nu är inte heller jag fena på datorer men jag tror att du kan göra så här : 1. Markera texten du vill dela, kopiera och klistra in den i ditt meddelande eller på ett ark som du ska printa, skicka/printa. 2. Klicka på rubriken till inlägget du vill kopiera, kopiera texten du får i adressfältet, klistra in i meddelande eller kopiera till ark som du printar.

     Exempel: ” Har varit i Chablis och pratat skörd med Clotilde Davenne. Förra året var ett eländes elände både för henne och alla andra odlare i området. – See more at: https://vinifierat.se/#sthash.gxbfdIVW.dpuf”

     https://vinifierat.se/2014/10/15/skorden-i-chablis-clotilde-davenne/

     • Tack så mycket! Dock lite krångligare än för några år sedan, då jag vet att det fanns en knapp att klicka på, som hetta ”dela med dig” eller dylikt. Kan man få tillbaka den tro???

 3. Ah, såklart, Kajsa! Knappen finns fortfarande där! Det är den där gröna med en slags klämma på, klicka på den och du kan dela via mail, facebook, twitter o s v! Sorry, att dela med mig är inte min starka sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *