Klart det går att dricka rosévin, i alla fall vissa roséviner, till maten som väntar om hörnet. Prova med Les Lauzeraies, nr 2724, 109 kr. Vinet som ända sedan det lanserades för fyra år sedan hamnat på pallen när Sveriges vinskribenter utsett ”Årets vinare”. I år kom det tvåa. En färgrik personlighet med vett att ge svar på tal så rulla in julmaten bara, jaja, lutfisken också, har du inte vett att dricka svagdricka till den så funkar det kanske med rosa. Men än viktigare: glögg! Och som den trogne HR:en redan förstått är det Solveig Sommarströms alias Tomtemors Glögg som gäller i år. Lite mer vinig och snyggare och framförallt mer intelligent – precis som Solveig själv: Tomtemors Starkvinslögg, nr 30073, 93 kr (säljs lokalt i Sörmland, men kan beställas styckvis till övriga landet).
Dela “Vin för de stundande högtiderna: Rosa & Glögg” på Twitter
Rosé går attt dricka till mycket och när som, oberoende vilken årstid det är. Men det är du redan medveten om 😉
Ikväll så drack jag en La Paonnerie från Loire tillsammans med Tagliattelle och rökt lax … en kombination som fungerade alldeles utmärkt!
Visst går bra rosé bra året runt och det låter inte alls dumt med lite laxpasta till!