Food Amour, Salernes & Weird Al

Salernes är världsberömt för sitt kakel och sina fina croissanter och hyfsat känt för sin söndagsmarknad så visst finns det viss anledning att åka till Salernes och om HR:en nu ändå är där ska HR:en veta, att tämligen nyöppnade Food Amour på 4 rue Pierre Blanc är en bra krog. Den har mer karaktären av ett uppiffat hål i väggen än finkrog, men maten, som hon lagar, hyser ambitioner och servicen, som han står för, är ytterst tillmötesgående och trevlig. Maten är inte revolutionerande men avsevärt mycket mer intressant än den traditionella franska bykrogens utbud av seg faux filet och pizza.Food Amour Och trots att vinlistan inte är omfattande har paret lyckats plocka ihop det på ett bra sätt – bara en sådan sak som att de har koll på att den begåvande Tom Bowe gjorde bättre viner än dagens ägare till Château Miraval, varför de köpt på sig så mycket rouge 08 de kunnat och slutat deala med det numer överreklamerade rosévinet och på samma sätt navigerar de snyggt i Château Thuerrys blindskär – där bra viner till hyfsade priser blandas med överprisade vardagsviner – och har plockat russinen ur den kakan också. Weird Al.Salernes by night

6 svar på ”Food Amour, Salernes & Weird Al

  1. Tacksam för det franska namnet på ovanstående munvattnande rätt. Har ätit ev. snarlika koleno i Prag , såväl rökt som ugnsbakad samt en specialitet från italienska alperna, långsambakad knäled, även den just nu med namn utanför minnets räckvidd.

  2. Dammråtta är väl bekant, men lammråtta är en ny erfarenhet. Vi har nyss styckat ett stackars lamm och sparat denna läckra detalj för beredning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *