Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1993

Ah, det var ett tag sedan vi sågs, comtessan och jag, och jag måste erkänna att jag undrade hur det stod till med henne, hon som hade förvillat sig ner i ekchipsträsket där på 90-talet och blivit påkommen! En sådan skam! Hur hade hon tagit det? Att hon alls överlevde! Nåja, jag korkade upp 93:an, som ju inte borde vara ett så comtessigt år, om comtessan tillåter, och fick minsann se på andra bullar: comtessans fulla glans och prakt bara slog upp ur glaset, tog ett rejält tag i näsan och vred om och skrek ”jaså, det trodde du inte, avfälling!” och ja, vad gör man, man ber om ursäkt så klart och skyller på andra, hur oskydiga de än är, det var Bengt Frithiofsons fel eller Alf Tumbles, visst hade hon hört talas om svenska vinskribenter? Låt vara att de aldrig sagt ett ont ord om comtessan, men man kunde ju aldrig veta, eller hur? Hon Mischa Billing till exempel? Comtessan lät då all sin perfektion och frukt fylla mun och svalg och gurglade därnerifrån ”de har inte sagt ett ont ord om mig, det är du, avfälling, som talat illa om mig, framförallt tänkt illa om mig, shame on you!” och med det och en fulländad finish lämnade hon mig. Skamsen. bild

Queen.

2 svar på ”Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande 1993

 1. Kära Vänner!

  Tack för sprudlande spirituellt trevligt sällskap kväll.
  Vad vore tillvaron utan samtalsvänliga vänner!
  Vinerna voro:

  Palmer & Co, Blanc de Blancs , Millesime 2003
  Moulin Touchais 1975
  Corton Pougets, Grand Cru classé, 2008
  Chateau Pichon Langueville Comtesse de Lalande 1982
  Taylors Vintage Port 2003

  Till midnatt : Cremant de Bourgogne av Clotilde Davenne
  Hoppas nu alla får en lika god fortsättning på året som vi har!

  Dan och Birgitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *