Dalai Lama & Paul McCartney

Rent allmänt i sociala medier och framförallt på Facebook dyker med jämna mellanrum upp en bild på Dalai Lama åtföljd av något klokt eller, väl så vanligt, kvasiklokt citat. Gissningsvis kollar inte den som gillar och skickar vidare budskapet om det faktiskt är ettPaul McCartney citat av Dalai Lama. Näst vanligast på sådana här ”bild med namn och citat”-grejer är Winston Churchill. Kort sagt har den mannen druckit det mesta och uttalat sig aforistiskt om snart sagt allting om man ska tro allt som påstås. vinifierat drar av det ovan sagda slutsatsen att det för en blogg i tiden gäller att då och då citera Dalai lama och Winston Churchill. Således följer här några hemsnickrade citat från Dalai Lama medan HR:arna, i ett desperat försök från vinifierats sida att vara interaktiv, inbjuds att skicka in sina egna hemkörda Churchill-citat:

”Det är bara den som lyssnar som hör.”

”Att du pratar betyder ingenting. Det är vad du säger som betyder något.”

”Att lyssna är att lära.”

”Den som pratar för att höra sin egen röst hör ingenting.”

”För att hinna fram i tid måste du ibland ta en paus.”

Vi avslutar med poesi och klokheter från en mindre citerad Paul McCartney.

7 svar på ”Dalai Lama & Paul McCartney

 1. Jag instämmer mestadels i vinifierats citatsynpunkter. I enlighet med min natur känner jag mig dock tvungen att bryta det anbefallna mönstret och i stället för ovan angivna potentater citera min liksom jag huskvarnafödde husgud Alf Henriksson. Han skrev så många favoritverser att jag nödgas inskränka mig till två, varav den första knappast är en vers, men däremot en boktitel, tillika ett lysande exempel på allitteration: ”Alfabetet användning anar aporna aldrig”. Bör läsas!
  Dock; mera vers än följande gives knappast:
  ”Retar du upp dig på ting som är små
  så är du väl inte större än så”.
  I synnerhet den senare versen borde upprepas dagligen, icke minst på facebook.
  Sic!

 2. Mäster Alf kan vi aldrig få för mycket av på vinifierat – stort tack! Men nu var det så att man skulle hitta på egna hittepå-citat som alltså inte är verkliga och som man sedan skulle kunna tillskriva Winston Churchill, ungefär som vinifierat tillskriver Dalai Lama sina hittepå-citat i inlägget.
  Men för all del, lite mer Mäster Alf är helt i sin ordning det också. Mäster Alf är alltid på sin plats.

 3. Dansken Hans Bendix är också en klok man.

  ”Om jag hade vetat att jag skulle bli så gammal, så hade jag rökt och druckit lite mer .”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *