34 svar på ”Göteborgska kockvärldens

 1. Hej!
  Jag behöver lite hjälp av dig. Efter en utrensning på kontoret så försvann ett viktigt papper där jag hade massor av vinfakta på.

  Jag har 5-6 flaskor av några ur ”ditt” sortiment men jag vill gärna ha informationen igen angående eventuell lagring på följande, om det inte är till för mycket besvär?

  Abraxas
  Ponzi Pinot Noir
  Theas Pinot Noir
  Bembibre
  Prado Enea
  Melipal Malbec (skall väl drickas nu!)
  Clotilde Chablis P Cru
  Fery, vitt och rött
  Bel Villa Syrah

  Kommer att lägga upp det på ett USB den här gången.

  Vad har hänt med Lemelsons riesling?

  Tackar ödmjukast på förhand

  • Hej,
   ajaj, du måste hålla i sådana där viktiga papper! Gör ett försök att ge dig lite indikationer, men skulle behöva årgångar för att vara mer ackurat.

   Abraxas: Förmodligen den som funnits i Sverige ett tag, bör vara perfekt nu och det kommande året.

   Ponzi Pinot Noir: Beror på vilken av deras PN och vilket år, men jag gissar att det är de som säljs nu och dåvinner båda på något års ytterligare lagring. Håller förstås längre.

   Theas Pinot Noir: Återigen, årgång? Men rent generellt är Theas ett vin som ska lagras, gissar att det är en av de senaste årgångarna i Sverige och skulle säga att du ska glömma den något år till om du vill ha mitt på toppen, håller sedan längre.

   Bembibre: årgång? men rent generellt är det här lååångtidslagrare, jag skulle vänta tills den är runt 20 och se hur den är då (20 år under förutsättning att du lagrar under +15)

   Prado Enea: också en långtidslagrare, som dock brukar vara god redan när den släpps på marknaden, kan drickas mellan nu och till dess den blir 20-25 år, kanske mer, jag har provat gamla PE som varit strålande.

   Melipal Malbec (skall väl drickas nu!): Ja, blir nog inte bättre, å andra sidan ingen ko på isen heller, men, som sagt, arför vänta om den inte blir bättre?

   Clotilde Chablis P Cru: Årgång? Kan ligga tills vinet blir 10-15 år, lätt, utvecklas hela tiden, spännande att öppna en flaska då och då, vanligtvis bra hela tiden, bara annorlunda varje gång.

   Fery, vitt och rött: Vinner på lite lagring men inte toklänge. Röda ska kanske vara fyra-fem år och det vita tre – fem för att vara på topp.

   Bel Villa Syrah: Evighetsmaskin, jag skulle inte öppna före flaskan är tio år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *