Upp & ner med flygindustrin & vårt ansvar & Domenico Modugno

Idag ligger flygpriserna på många rutter ungefär där de var för 25 år sedan. I flera fall till och med lägre – gäller bland annat flyg till min hemma-flygplats Nice. Som om inflation, högre oljepris, löner och så vidare inte funnes. Det resenären bör, eller i alla fall borde, fråga sig är hur långt priset går att pressa innan riskerna ökar. När måste man börja kompromissa med underhållet, när väljer de bästa piloterna att göra något annat, när… Att sitta på en mindre Lufthansa-flight (Canadair Regional Jet) och känna att vi plötsligt förlorar höjd och kraftigt sänker farten någon halvtimme efter starten känns sådär med tanke på de frågetecken som för närvarande finns i allmänhet och avseende den pressade Lufthansa-sfären i synnerhet. Nu ska här sägas att det idag handlade om en mycket ansvarsfull och skicklig pilot som agerade snabbt när hon kände en illavarslande doft i cockpit/kabinen och därför tog ner oss så snart det gick, och självklart domineras luftrummet både av de ansvarsfulla och skickliga och de ordentligt servade planen, men det måste finnas en gräns för hur hårt vi konsumenter kan pressa flygpriserna utan att utsätta både oss själva och flygbolagens personal för risker och utan att öppna luftrummet för mindre seriösa aktörer. Tänk på det nästa gång du bokar. Domenico Modugno.

2 svar på ”Upp & ner med flygindustrin & vårt ansvar & Domenico Modugno

  1. Har bokat med just Lufthansa och flyger på lördag till Pisa. Sista biten med Air Dolomiti, som tydligen hör till Lufthansa på något sätt. Oroar mig dock mest för att vädret på plats verkar bli som svenskt aprilväder nästa vecka. Undrar om de toskanska vinerna kan lätta upp humöret då?

    Skämt åsido, det skrämmer mig också med alla lågprisbolag som flyger. Fattar inte människor att någon får betala för det, på ett eller annat sätt?

    • Precis så som du säger är det dessvärre.

      Avseende vädret är det april även här söderöver så du kan niof hoppas på strålande sol, i alla fall under en del av vistelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *