Dansk Folkeparti, EU, punktskatter & royalty

Dansk Folkeparti (DF) vill införa en punktskatt på engelska ord och uttryck i reklam. ”Om man använder engelska i en reklam ska det kosta lite mer”, säger DF:s kulturpolitiske talesperson Alex Ahrendtsen i en till svenska översatt passus och fortsätter på danska ”De skal holde op med at tale til os på engelsk”. Detta ligger i linje med David Camerons försökAlexander att få britterna mer positivt inställda till EU. Nästa vecka lägger Cameron fram ett förslag i parlamentet vars innebörd är att övriga länder inom EU ska betala royalty då de använder sig av engelska ord och uttryck – något som både kommer stärka statskassan och tilltala britten på gatan, menar han. Den hårt pressade regeringen i Grekland har inte heller varit sen med att se en inkomstmöjlighet i de öppningar som DF nu bjuder på. Genom sin ambassadör i Köpenhamn har Grekland framfört ett krav på att Alex Ahrendtsen och alla andra Alex, Alexander, Alexandra och Alexis i Danmark betalar royalty på sitt namn, sprunget ur grekiskans Aléxandros. Musik till Alex Ahrendtsens ära (enligt det brittiska förslaget ska royalty även utgå på engelska som används i sånger skrivna inom EU).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *