Påskvin!

En vecka till påsk – hög tid att beställa högtidsvin! Tre snabba tips och två långsamma: 1. Les Lauzeraies Tavel 2014, nr 2724, 109 sek (i Sverige har det blivit så att alla tror att rosévin ska drickas året efter skörden, det stämmer, på snabbgjorda, enkla roséviner boostade med fruktdrivande jäst, när det gäller the real thing är ett år på buteljen inget problem, det kan rent av vara bra då en vacker ”mineralitet” utvecklas och drar vinet åt det snyggare hållet, så här års är dessutom många ”nya” roséer för unga och endimensionella, med andra ord plats för gamlingar eller i alla fall ettåringar, Les Lauzeraies ”LL” Tavel 2014 är utmärkt nu, bra ”matrosé”).10421422_464396337034776_1273629691762331152_n 2. Clotilde Davenne Bourgogne Blanc 2014, nr 5562 127 sek (vet att jag tjatar lite om det här vinet men årgången 2014 är så grym att ingen HR får missa det! testade det senast igår, briljant chardonnay för i sammanhanget inga pengar alls och på köpet får man perfekt balans, stringens och en renhet som får påven att känna sig smutsig).IMG_0414 3. Rioja Bordón Reserva 2009, nr 2726, 95 sek (Rioja är hett igen och det var på tiden, lite till mans har vi nog saknat de här ek-fruktiga godbitarna som har ålder redan i unga år, perfekt till påsklammet!).IMG_0932

Två långsamma: 1. Lalama från Dominio do Bibei, nr 90266, 169 sek (det här får anstå till efter påsken för det släpps först åttonde april och då blott 1200 buteljer så varför tipsa om det nu? jo, för att HR:en ska veta att detta högst egna mencia-vin från det högst egna distriktet Ribeira Sacra med sina tidigt skördade och därför lågalkoholhaltiga men likväl väl fenoliskt mogna druvor är ett måste för varje sann vinnörd: fråga inte, bara köp och prova!).IMG_0944 2. Casa Marin Estero Sauvignon Gris 2014, nr 99053, 159 sek (när hinkade du en sauvignon gris senast, och när du stjälpte du i dig en dito från Chile? på tiden då, eller hur? det släpptes 1800 buteljer härom veckan…).Patti Smith easter

Patti Smith Easter.

4 svar på ”Påskvin!

 1. Glad Påsk Lars!
  Vad tror du om att dricka Clotilde´s Bourgogne Rosé 2014, till påskmaten, kanske inte all påskmat dock?

  Anders/ajntaste

  • Tror det går utmärkt. Provade 2014 i veckan och i likhet med LL Tavel är det snarast bättre nu än i somras.
   Glad Påsk!

 2. Läser med förtjusning Din blogg, köper ofta med stor tillfredställelse viner som presenteras. Gillar starkt de mer flippade inläggen och musiken men en sak fattar jag inte alls: Vad menas med HR????
  Inte sedan personalavdelningen bytte namn till HR; Human Resources utan att gå ut internationellt med sina tjänster har jag blivit mer brydd. Vad menas i vinbloggosfären? En enkel kille från landet vill ju i all ödmjukhet bara förstå och kunna slänga sig med fräcka förkortningar!
  För övrigt tillönskas med all kraft en: Glad Påsk

  • Din fråga är i högsta grad relevant och den har brytt mer än en välbetänkt människas hjärnkontor! HR är vinifierats högst egna bidrag till det svenska språket och står för den försvenskade versionen av hang around och utläses i den här migrerade tolkningen som hängruntare (HR).

   Glad Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *