Förbud mot motfrågor & granola!

Det måste bli ett slut på det här med att servisen besvarar frågor med motfrågor. Det är minst sagt tröttsamt att som morgonseg gäst infinna sig på från-morgon-till-kväll-krogen och med håret på ända och grus i ögonen och som en sedan över 25 år utflyttad och därför ibland mer fransk än svensk och fråga efter ”frukostmenyn” bara för att mötas av en oförståndigt stirrande blick och ett långsamt frampustat ”hur tänker du då?”. ”Jag tänker frukost,” svarar du då efter en kort stunds betänketid, ”har du någon frukost?”. Och då kommer det värsta för motfrågemänniskan svarar kanske då ”jag har granola”, vilket ställer den inte i alla lägen helt svenska individen inför valet mellan den smälek det innebär att fråga ”vad är granola” och det något mindre smäleksfyllda att bara gå därifrån. vinifierat kräver förbud mot motfrågor samt att kalla flingor och flingblandningar för granola!Moody Blues questionQuestion.

7 svar på ”Förbud mot motfrågor & granola!

  1. Nu är du mer än vanligt grinig. Granola är inte bara en beteckning för flingblandningar. Det är havregryn som rostats med med honung och olja tills de blir krispiga. Blandas ofta med nötter och eller frukt.
    En slags rostad müsli.

  2. På min tid hette det Start! ? Granola är ett jäkla nypåfund, precis som att upphopp och benböj inte kan heta det längre utan nu heter sånt som burpees och squats (och då går från att vara mossiga 70-talsövningar till den trendigaste träningsformen). Svensken hatar svenska, vilket är tragiskt för den som arbetar med det svenska språket. /Gringubbe nr 2

  3. Ja, eller hur, det är rostad müsli, kan man inte bara säga det då? Granola låter som en granförsäljare från gate.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *