Naomi Klein: Chockdoktrinen

Naomi Klein är måhända part i målet men hennes bok om Friedman och hans epistlar, apostlar och proselyter och inverkan på världen de senaste 40 åren, ”Chockdoktrinen”, är ett imponerande verk. Den har några år på nacken och skulle behöva uppdateras för mycket av det hon förutspår har hänt sedan boken kom ut 2009, och den är med sina tätt skrivna 600 sidor väl lång – den skulle vinna på att delas upp på tre böcker – och den blundar i vissa fall för motsidans argument då dessa skulle vara hållbara och värda att lyssna till, men på det stora hela är det där petitesser. Chockdoktrinen bör läsas av alla och just därför skulle det vara en välgärning om någon gav ut en sammanfattning på låt säga 100 sidor.
IMG_1005The Incredible Chockband.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *