Purex då & nu

Det var många som undrade vad som hände med Purex. Det bara försvann. Enligt ryktesfloran på den tiden det begav sig – så som det inom vissa familjer i Skaraborg återgavs från mor till son – på grund av att pojkar bjudit flickor på Purex under filmföreställningar på biografen och då chokladen inte var choklad i egentlig mening utan ett laxativ för vuxna och barn kunde effekten vara förödande. Nu har er utsände i de laxativa chokladernas ångestfyllda och som gas lättflyktiga environger tagit sig för att göra efterforskningar åt alla som tillhör de undrande i inledningen på det här stycket.Purex

1.Det förefaller som att Purex numer finns att köpa på flaska och dunk. Sannolikt lika effektivt som tidigare, åtminstone förefaller den flytande versionen ha en rengörande verkan den också. Bäst av allt: det lär vara ytterst få flickor som nu låter sig bjudas på Purex av barnsliga pojkar med tanke på att chokladen nu serveras flytande och ur dunk.Purex-dunk2.Enligt uppgift har Purex på känt manér lagt ner en lönsam tillverkning i Sverige och flyttat sin produktion till Balkan. I samband med detta passade man också på att byta namn på produkten så den bättre överensstämmer med sin rätta natur och numera på intet vis kan blandas ihop med kautschuk-tillverkare.Bajadera3.Vi kunde i vårt sökande efter Purex notera att det, trots att originalprodukten verkar vara borta, finns spin off-produkter på marknaden, som Purex rökgasutsug med filter, som, enligt företagets hemsida, ”skyddar operatören från att inandas otrevliga rökgaser”.Purex Extra4.Nu är det många som är så pass till den milda grad omogna att de tycker att det här med laxativ choklad och Purex är lustigt på något vis. Det är det självfallet inte och för att understryka hur okul det här är, i alla fall i den värld där vi vuxna och mogna människor befinner oss, vill vi ta hjälp av ingen mindre av PC Jersild, som med den här texten visar att Purex inte bara förekommer på seriösa bloggar utan också i annan högtstående litteratur.PC JersildBelly!Belly

8 svar på ”Purex då & nu

 1. En påse Vicks blå kan ha dubbelverkande effekt något jag blev varse förra veckan när förkylningen var som värst. Inte kyl alls.

 2. Ytterligare en spin off?
  Ett viktigt ämne. Har själv förundrats över hur ett så centralt begrepp som Purex helt tycks försvunnit ur folkloren.
  En skrämmande och mer rättfram artikel fann jag nyligen på mitt lokala systembolag när jag fredligt väntade på att få mina beställda viner utlämnade: Varunummer 673. Av blygsel är jag förhindrad att skriva ut namnet men den djärve kan ju själv söka och chockas av buteljens frejdiga uppmaning.
  De rent kliniska effekterna av drycken kan jag inte uttala mig om, det är förmodligen en dosfråga. Jag anar det värsta!

  • Tack för denna i sammanhanget ovärderliga upplysning!
   Det är inte utan att man frågar sig hur Systembolaget kunnat, ursäkta uttrycket, släppa igenom en sådan här produkt? Det känns som att alkoholen inte är det största hotet mot konsumenten här. Vidare är det lätt att få intrycket av att vi här talar om en produkt med snarast motsatt verkan, om vi nu annars talar Purex.
   I ljuset av denna nya kunskap står vi än mer frågande inför det ödesdigra korståg Purex en gång utsattes för.
   http://www.systembolaget.se/dryck/sprit/baja-paron-67301

 3. Jag har mycket tydliga barndomsminnen av Purex, som vi alltid hade hemma i medicinskåpet eftersom särskilt jag av syskonen ofta hade förstoppning. En lite bit god Purexchoklad var då räddaren i nöden.
  Synd att den försvunnit men troligen var det viss risk att barn trodde det var vanlig choklad och satte i sej en hel chokladkaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *