Enoteca Cangrande, Verona

Verona är på alla sätt och vis en härlig stad där besökaren kan glädja sig åt det mesta mellan arkitektur och vin, självklart via konst, musik, litteratur, historia och gastronomi, för att nu nämna något av stadens väldiga utbud. Den som tar sig för att flanera där på de gamla gatorna, sucka under Julias balkong, beundra Dante eller rusa på tok försenad mot kvällens föreställning på arenan och inser att det är lika bra att äta en bit först för jag kommer missa första akten i alla fall och hursomhelst så är det den andra akten som är bäst, den kan med fördel söka sig till Enoteca Cangrande, som ligger lätt undangömd en vinspott från arenan och Piazza Bra, mitt i staden.img_2242

Ja, det finns massor av enoteca i staden och alla som är det minsta i vinsvängen har säkert hängt på Antica Bottega del Vino eller kanske letat sig in till Enoteca Segreta eller någon av alla de andra oftast bra till utmärkta haken, och det där med att det finns så många bra ställen gör det lätt för den förvirrade turisten och stressade första akten-missaren, men nu är det Enoteca Cangrande som ska framhävas här.cangrande

Denna ligger, som sagt och såvida inget hänt precis nu, där texten ovan nyss påstod att den ligger, och den är personlig i såväl sin inredning som sitt bemötande. Lägg därtill utmärkt mat och vinlista (med som sig bör bra priser, och du kan antingen hinka på plats eller ta med dig flaskorna hem) och, dessutom, mycket bra bakgrundsmusik (där har någon verkligen ansträngt sig; musik i olika stilar som har det gemensamt att allt är bra och gör sig utmärkt i sammanhanget – hur ofta händer det att en krog inte går vilse i musikvalet i jakten på en förlorad ungdom eller instängd i ett begränsat musiksinne som sitter i den inkompetenta person som fått uppdraget att sätta musik på stället?). Rekommenderas. Varmt.bobby-solo

Musik! Och som bonus hör vi Jeff Beck & co hjälpa Lady Gaga på traven och därefter riva av en Big Block som heter duga, och så hjälper Jeff Puccini på traven också.

4 svar på ”Enoteca Cangrande, Verona

 1. Hej!
  Jag är bara lite nyfiken på om det är aktuellt att ta hem dem vita vinerna från D n Nalys?

  Mycket nöjd med dem röda!

  Marcus

  • Hej Marcus och Lars
   Planen är att ta in vita Nalys nästa gång det är dags att lägga order till producenten. Exakt när det blir är lite oklart men sannolikt någon gång under början av nästa år.
   Mvh
   Terrific

 2. ”Verona är på alla sätt och vis en härlig stad” – ja verkligen!

  Vid ett besök för ett drygt dussin är sedan skulle Den Medföljande Hustrun (DMH) absolut se ”Julias balkong”. Så vi traskade dit och DMH suckade och suckade och mumlade något på medeltida engelska. Dock tog mumlandet tvärstopp när Hennes Medföljande Make (HMM) strosade tvärs över gården bort till statyn av tidigare nämnda Veronesiska Kvinnsperson och klämde statyn på tuttarna! (iofs bara på den ena, är det bäst att parentetiskt tillägga). DMH blev i det ögonblicket klar över att HMM behövde en längre tids terapeutisk hjälp så snart (om..) de kom åter till hemlandet såsom ett par.

  Tänk att det finns människor där man minst anar det som inte är pålästa!!

  • Inser, efter att ha tagit in ovanstående information, att jag vid nästa besök i Verona måste ta en titt på Julias balkong igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *