TWWD 2017

Nu är det äntligen dags för en ny TWWD, alltså Terrific Wines Wine Day. Det här evenemanget hette ursprungligen Terrific Women Winemaker’s Day. En heldag med föreläsningar och provningar ledda av kvinnliga vinmakare. Så var det därför att importören Terrific Wines upptäckte att en klar majoritet av vinerna i företagets portfölj gjordes av kvinnor, och det, tänkte man, lite omoget, kunde det kanske vara kul att göra en grej av.Samtidigt bestämdes att den typen av evenemang bara skulle göras tre gånger. Skälen till detta var två: 1. Inom tre år skulle själva idén börja kopieras (heldag med föreläsningar av tillresta producenter… detta har mycket riktigt skett), 2. Egentligen är det oerhört unket och förlegat att tala om ”kvinnliga” vinmakare.Således: när de tre åren var över stod importören inför frågan ”lägga ner eller göra om konceptet?”. Det blev det sistnämnda. TWWD i sin nya form utläses alltså Terrific Wines Wine Day och även om själva grundkonceptet är det samma – föreläsningar av tillresta vinmakare och en mini-vinmässa i anslutning till det – hittar vi nu, som sig bör, vinmakare av varierande kön bland föreläsarna.I år arrangeras två TWWD: 1. På Ästad Vingård nu på lördag, 4 mars (öppet för allmänheten, kontakta Ästad direkt för mer info), 2. På hotell Sheraton, på måndag 6 mars (öppet för branschen under dagen, för allmänheten 17.00-19.30). Bland föreläsarna hittar vi bland andra Etienne Sipp (Louis Sipp, Alsace), Simone Rings (Weingut Rings, Pfalz), Clotilde Davenne (Chablis) och Xavier Gramona (Cava Gramona). För er som åker till Ästad, eller tillhör ”bransch” i Stockholm, vill jag särskilt puffa för Xavier. Ingen stå upp-komiker men, boy!, kan han sin sak!? Missa inte honom.(Bilderna som illustrerar den här posten kommer från tidigare TWWD.)

4 svar på ”TWWD 2017

 1. Ikväll har vi njutit av Rings PN och det var en trevlig överraskning. Eller egentligen bör det väl inte vara en överraskning, för trots allt odlas det väl ganska mycket PN i Tyskland!?

  Vi köpte hem några flaskor och just dem här vinner väl inte mycket på att lagras?

  Ponzi (görs inte dem bästa PN-vinerna i Oregon?), RSV och nu Rings, onekligen ett bra stall av PN. Särskilt Ponzi är ett strålande vin. Ser att det även finns ett italienskt PN-vin men jag är som sagt skeptisk till just deras viner.

  Må väl
  Marcus

  • Kul du gillar de här vinerna. Har framfört dina tankar om Rings till Simone Rings som jag hade nöjet att dels åka tåg från Kastrup till Falkenberg, dels äta middag med igår (hon är med på årets TWWD) – hon tackar och hälsar. (Nja, lite lagring kan hennes PN må bra av, men några långtidslagrare är inte)

   Hm, du får fokusera på PN och att Giulia Negri är så skicklig och charmig och på så vis övervinna dina aversioner mot Italien – du har mycket att vinna på det!

   Allt gott!

   PS ja, jag har provat PN från Oregon i parti och minut under de senaste decennierna och min favorit är utan tvekan Ponzi – både på toppen och bredden…

 2. Lovar bot och bättring angående Italien. Har därför precis beställt hem en flaska av La Tartufaia PN. Återkommer med en rapport när våra enkla gommar har smackat färdigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *