Äntligen! Naturligt blågult vingodis

Lagom till årets nationaldag om någon månad lanserar vinimportören Sött & Gott en serie smågodis smaksatt och färgad med naturliga färg- och smakämnen från vindruvan! ”Det stämmer, vi har i samarbete med en vinfabrik i Barcelona tagit fram ett slags nytt vingummi i nya spännande former och som fått sin färg av naturliga färgämnen i vindruvan,” avslöjar Henning Bluff, brand manager på Sött & Gott och tillägger att också sötman är naturlig.”Den blå färgen kommer från naturliga anthocyaner och den gula från lika naturliga flavonoider, båda finns naturligt i druvan, och sötman kommer från druvsockret,” säger Bluff som räknar med att sälja merparten av produktionen i landets hälsokostbutiker för, som han säger, ”mer naturligt än så här blir det bara inte”.

Fotnot: Sött & Gott räknar med att längre fram i år också kunna lansera grönt godis med naturligt färgämne från vinrankans klorofyll.

Nature.

1 svar på ”Äntligen! Naturligt blågult vingodis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *