Köp 2015 nu!

Ni som lärt er det här med rosé vet att det finns några olika grundstilar och att bland de mer kraftfulla ”mat-roséerna” finns det sådana som mår bra av lagring, och ni som hänger med här på vinifierat vet att ett av de där lagringsvinerna är Les Lauzeraies, nr 2724, 115 kr – många av er uppskattar den stramare känslan och inslaget av ”mineral” som smyger sig in med tiden. Enligt Systembolagets hemsida finns det i skrivande stund enstaka flaskor 2014 i ett fåtal butiker, flaskor det kanske kan vara värt att försöka komma över då de ligger ute till ett löjligt lågt reapris och som de nu mognat till mineralistisk fulländning.Ni som nu inte riktigt orkar vara med i den där jakten på lagringsroséernas graal kan å andra sidan passa på att köpa in den årgången som just annars säljs av Les Lauzeraies, nämligen 2015 – ”Årets rosé” i Sverige förra året och idag en årgång som börjat lugna ner sig och så sakteliga gå in i det där mer vuxna läget som de här vinerna kommer till efter något år eller två. Men hör ni, passa på nu, för enligt uppgift är 2015 på upphällningen och om bara ett par veckor kommer 2016 lanseras. Inget fel på den nya årgången – jag som blendat såväl 16 som 15 rankar 16 högst av de båda – men för er som söker den mer utvecklade stilen så ligger den så att säga ett år efter.

5 svar på ”Köp 2015 nu!

 1. Hej!

  Har precis sörplat i mig den sista flaskan av Melnik. Har du fortfarande ett finger med i Abdyika?

  Idag drack vi Tradition från 2012 och jag inbillar mig att efter fem år så var den bättre än tidigare. Minnet är ibland kort men intensivt men jag tror nog att den var mer färdig jämfört med tidigare.

  Frågar mest för att säkerställa att vinerna har samma ”elegans” som tidigare. Inte för roboust, anser jag.

  Vet inte om jag har dryftat detta innan med dig, men med tanke på ditt inslag om det missförstådda geniet måste du vara en sann älskare av Not The Nine O´Clock News.

  Köpte nyligen en skivspelare på HIFI-klubben och jag kände mig som han i inslaget. Humor när den är som bäst.

  Tyvärr lämnade Mel Smith jordelivet för några år sedan. På tok för tidigt men hans briljanta insatser lever kvar på DVD eller ”Tuben”.

  • Hej,

   jo, alla röda från Abdyika vinner på några års lagring. Gissningsvis är det inte bara inbillning när du nu tycker att Tradition 12 blivit bättre.

   Arbetar bara indirekt med Abdyika nu, dvs enstaka råd på distans så jag har ingen direkt inverkan på de vinerna.

   Not the nine o’clock news! Självklart är jag ett stort fan. Lysande humor – tack för påminnelsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *