La Cantine de l’Hippodrome

Intresserad av ett matställe på franska rivieran som hör hemma på listan med det mest klassiska av det klassiska och som är såväl rustikt som unikt och sett stjärnorna komma och gå och sittandes vid borden tala på bönders vis med bönder, något som de facto är i sanningen unikt, så finns alls den här platsen? Självklart finns den, annars skulle inte den här texten finnas och om den här texten inte finns, ja då finns högst sannolikt inte du heller. För att underlätta din vardag, se det så här: Texten finns, alltså är du.

Nog av. Stället är, tro det eller ej, La Cantine de l’Hippodrome i Cagnes-sur-Mer. Visst, det är bistron på stallbacken, men även du kan gå dit och äta och om du bara förklarar för den oftast mycket förstående vakten vid stallbacksgrinden att du vill besöka den fina kantinen så brukar han släppa in dig, och skulle denne mot förmodan krångla pekar du bara på dig själv och säger ”Ourasi” (blotta misstanken att du på något vis har någon som helst koppling till Frankrikes största nationalidol , den mångfaldige vinnaren av såväl Prix d-Amerique som Grand Critérium de Vitesse (på just hippodromen i Cagnes), kommer att få honom så imponerad och byxis att han släpper in dig per omgående).

Vad äter man då här och hur ser stället ut. Tja, där är en del flugor och stolarna är mestadels av stålrör och plast och där sitter folk som mockat skit hela morgonen sida vid sida med kuskar, tränare och hästägare och storögda sådana som du som just kom in genom grinden tack vare en lögn om Ourasi och maten, ja den är rejäl och väl tillagad, precis som det ska vara. Faktum är att det här är ett av rivierans bästa vardagsbistron – så missa det inte. Dessutom: alla kan ta sig till Chantecler på Negresco, varför det inte är så mycket att skryta med. Betydligt coolare att ha varit på La Cantine de l’Hippodrome i Cagnes.

Polly!

4 svar på ”La Cantine de l’Hippodrome

 1. Vad finns på deras vinlista? Finns det några lokalt gjorda som är jästa med vildjäst och utan kemikalier?
  Vi brukar välja vinet först och därefter en maträtt som passar. Det är väl så du gör?

  • Med tanke på ditt vinintresse tror jag att du ska gå på Chantecler istället. Själv har jag bara druckit vatten, pression och kaffe på La Cantine.

  • Ett alternativ är att välja vinet, och därefter låta köket välja maten. Har inte provat i Frankrike, men i Italien har det givit 5-poängare varje gång!

   • På den tiden då jag var med och drev Domaine Rabiega med egen vintillverkning och eget, förstklassigt kök, gjorde vi ofta så att vi utgick från vinet och köket hade alltid goda tankar om hur grytan skulle röras för att nå bästa möjliga resultat.

    Det är väl inte alltid helt lätt att få ett franskt kök att gå igång på en gästs uppsluppna idé att be dem specialdesigna mat till ett nyss utvalt vin men undantag finns såklart – känner du
    kökschefen finns undantagen definitivt.

    Hemmavid är det ibland så att vi utgår från vinet, andra gånger från maten – två olika slags och nästan lika roliga utmaningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *