Förnumstighetsförbud – nu!

Det kan inte vara meningen att mänskligheten ska behöva stötta sina kommersiella TV-kanaler genom att tvingas se förnumstiga individer vara förnumstiga på bästa sändningstid. Det finns förvisso ett och annat förnumstigt stolpskott också i public service-världen, men där slipper mänskligheten till exempel Trivago-gubbens självgoda förnumstigheter och Apoteket-tantens framträdanden som får Edward Bloom att förefalla vara som alla andra. vinifierat kräver ett omedelbart förbud mot förnumstighet! Den som bryter mot förbudet genom att släppa lös förnumstiga individer i etern ska ha att se fram emot en påföljd som inte får vara mildare än en veckändakurs i yoga med nämnde Bloom följd av en veckolång angry management-kurs med mannen Mandelmann.

Musik! Sist men inte minst en svängande klassiker.

8 svar på ”Förnumstighetsförbud – nu!

 1. Skulle vilja påstå att förnumstigheten är värst i matlagningsprogrammen i SVT. Lasagnen blir LIIIKA god med blomkål istället för köttfärs – och vi måste ju tänka på miljön…

  • Så gott som alla matlagningsprogram är förnumstiga och oacceptabelt hurtfriska, kanske därför att den som pratar med jämna mellanrum inser att den faktiskt står där och pratar om blomkål och köttfärs och att den därför måste hitta på något för att hålla kvar tittarna och uppdraget som matpratare i TV och i brist på stå upp-talang och kioskvältarämne väljer personen ifråga att hurta till det så gott det går där mellan blomkålen och köttfärsen? Hursomhelst har du rätt i att det allt som oftast blir förnumstigt och tittarna behandlas som mindre vetande och i stort behov av en klapp eller två på pärat.

 2. Vissa tittare är ju å andra sidan mindre vetande när det kommer till matlagning.
  Jag vet en känd blogg (ingen nämnd) där det tydligt framgår. Å andra sidan kanske inte denna bloggare är tittare av matlagningsprogram.
  Håller för övrigt med om allt som nämns i detta inlägg inklusive straffpåföljd

  • Alltså, det handlar om det där korta ögonblicket mellan insikten att nu kommer den hurtgapige italienaren som inget har att säga och sekunden då du byter kanal, det är det som ställer till det i vardagen. Kort sagt måste vi ansvarskännande medborgare med tillgång till sociala mediekanaler stå upp och göra oss till röst för den grå massan av intet ont anandes i vardagen förnumstighets- och hurtfriskhetsöverfallna människor, ergo verklighetens människor aka den lilla människan.

 3. De värsta förnumstigheterna hittar du i vinspalter. Här en autentisk sådan (som utgår från att läsaren är idiot):
  ”Och till sist: låt ingen annan påverka din åsikt. Strunta i Parkerpoäng, tärningsbetyg och allt annat. Bara du själv vet vad du tycker är gott. Och din åsikt är alltid rätt.”

  • Haha, ja, ”Enär du är en idiot, en riktig jubelidiot, ska du inte lyssna på andra eller förkovra dig genom studier eller, Gud förbjude, låta dig bli vis av erfarenheten, säkert förhåller det sig också så att du med självklarhet alltid vet bäst i alla lägen, även då du har fel, och därför, kära idiot, ska du fortsätta framåt i ullstrumporna, hejaheja!”.

  • Man får nog i det här fallet utgå från att experten iallafall var/är expert på sig själv och hade/har just sig själv i åtanke då hen gav/ger det annars lika förnumstiga som paradoxala rådet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *