Les Lauzeraies Tavel 2017

Som bekant för HR:en slutblendar jag sedan flera år det ekologiska rosévinet Les Lauzeraies Tavel för den svenska marknaden. Ett vin som i december 2017 än en gång utsågs till ”Årets rosé” när Sveriges vinskribenter samlades för att sålla agnarna från vetet och detta, ”Årets rosé”, måste understrykas och lyftas fram å det grövsta, inte för att skryta eller så, utan därför att det är viktigt därför att, ja, därför att, ja, som sagt, det här är ett rosévin jag slutblendar i Tavel varje år, och, undrar ni då med andan i halsen och frågstirrig blick, hur står sig 2017 mot de tidigare årgångarna???

En så dum fråga! Självklart är det lysande! Briljant! Varför? Därför att 2017 här som på så många andra ställen begåvades med osedvanligt små druvor varmed koncentrationen ökade och under förutsättning att producenten kunde sin sak eller hade tur blev allt bra. Les Vignerons de Tavel med chefsvinmakaren Paul Sanchez i spetsen kunde och kan sin sak. Således var det bara att smälla ihop 2017. Straff mot öppet mål. Tror aldrig det varit lika enkelt. Och tveksam till att det någonsin varit bättre.

Kommer i en butik nära dig fram i vår. Njut till dess av äldre syskonet 2016 – utmärkt nu när det lagrat på sig lite. Räcker så långt lagret tyar med, gissningsvis ett par månader till.

En mörkare nyans att lyssna på.

2 svar på ”Les Lauzeraies Tavel 2017

  1. Kul! Självklart ska vi dricka Tavel i vår. Längtar redan här i snöyran.
    Nu, jag har ju följt bloggen lääänge men måste nu krypa till korset med en fråga. Vem är egentligen HR:en? Det framgår ju att det är vi – läsarna alltså men vad betyder det. Knappast den vanliga betydelsen, ”personalavdelningen” va?
    Tack för en mycket läsvärd och underhållande blogg.

    • Tack för smicker! Det kommer du långt med hos mig.
      HR står helt enkelt för hängrunt eller hängruntare, vilket är en svenskifiering av engelskans hangaround som är precis det du misstänker att det är: en trogen följare. Som du. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *