Trollkonton för dummies

Ett trollkonto är ett hittepå-konto, som drivs av enskilda individer, intresseorganisationer, underrättelsetjänster eller stater. De får enfaldiga människor att skrika i kör och vandra i flock och tycka att seriös nyhetsbevakning är lögn och att vi absolut måste göra inskränkningar i de fri- och rättigheter våra förfäder kämpat för, ibland så till den grad att de dött på kuppen. Framförallt får de medborgare i de rikaste länderna att på fullt allvar tro att domedagen är nära och att dessa rika länder inte alls tillhör världens ledande toppskikt utan dess avskrap, någonstans i nivå med Venezuela och Kongo. De som tror på och låter sig ledas av dessa trollkonton är utöver enfaldiga vanligtvis också bittra och i egna ögon i stort behov av åtminstone en gnutta respekt från omgivningen innan de går i graven, och detta tror de att de kan få bara vi alla ger upp vår frihet och rätt att tänka själva och bara vi får fler politiker av Putins, Xi Jinpings, Erdogans, Farages och Trumps kaliber.

The Idiot.

2 svar på ”Trollkonton för dummies

  1. Instämmer helt. På NETFLIX finns en serie som kallas Dirty Money. Det sista avsnittet handlar om Trump. Ett troll i samma anda som trollkonto.

    • Ja, Trump(s kampanjer och stab) har väl varken varit eller är f n fri från frivilliga och ofrivilliga trollkonton, och vad karln själv beträffar har han uppenbarligen en egen agenda som snarare handlar om Trumps bästa än vad som är bäst för USA (vad som må vara bra för övriga världen bryr han sig enligt egen utsago inte om).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *