Att muta fritt är stort, att muta rätt större

De Telia-direktörer som förra veckan friades från mutanklagelserna i Uzbekistan är i sanningen pionjärer, innovatörer och verkliga förebilder för alla som vill muta riskfritt då nöden kräver en liten dusör här eller där. Inte nog med att de kan visa för sin styrelse och sina aktieägare att de minsann också vet hur det går till ute i stora världen – de tre miljarderna de pyntat i mutor talar sitt tydliga och pekuniära språk i den frågan –, de har dessutom kommit på ett sätt att besticka utan att besticka! Detta då 1. Diktator-dottern Gulnara Karimova enligt domstolen är alltför korrupt för att kunna mutas 2. Diktator-dottern inte kan anses ha haft att göra med affären hon fått mutor för att fixa, alltså hon har över huvud taget inte haft med saken att göra, varför Telia betalat tre miljarder till en random person. Genialiskt! Möjligen kan aktieägarna och styrelsen fråga sig vad de fick för pengarna och det är då vi kan konstatera att det är så oändligt mycket finare att ge än att ta.

 

Googoosha aka Gulnara Karimova i storslagen show (hon har råd med dekoren).

(Enligt obekräftade rykten är ”Ota” Telia-direktionens favoritlåt,)

3 svar på ”Att muta fritt är stort, att muta rätt större

  1. Har ett svagt minne av en TV-serie från längesen som förkortades MMM. Kan detta akronym kanske återanvändas ”Mutbara Modiga Män” eller bara ”Mindre Modiga Män”?

    Hur som: Det kostar att ligga på topp.

    • Haha, ja, det kostar att ligga i topp, och visst finns det anledning för kungen att överväga en kungamedalj och Nobelstiftelsen ett fredspris med tanke på hur givmilda de här herrarna är med företagskassan, ja, det går rent av att se dem som undantaget som bevisar Marx regel att den som har inte delar med sig, eller som ett svenskt svar på Bill Gates stiftelse. Maken till givmilda män har vi nog aldrig sett. ”Mycket Medmänskliga Män” känns bättre än ”Mindre Medvetna Män” och ”Mediokert Mutande Män”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *