En hundvalp & ett förbud

Marknadsträning för nya hovawartvalpen på postcoronaåteröppnade marknaden i Salernes. Allt är stort och nytt, men det går som smort till dess en otäck liten unge dyker upp som en bortsprungen mardröm från en parallell Stephen King-dimension. Plötsligt står mardrömsungen där och slår valpen i huvudet och skriker ”En valp, en valp, en valp!”. Som om detta inte var tillräckligt med elände för en marknadsdebutant står mardrömmens föräldrar med Stephen King-fåniga leenden och skräckfilmsrosiga kinder och jollrar med ”Ja, titta en valp”. Just då vi lätt desperata gör oss redo att sänka ungen med en oavsiktlig Markus Rosenberg-armbåge skipar valpen sin egen rättvisa: resolut tar den sina vässade valptänder och låter dem sjunka in i den slående handen. Det gör susen.Men nu är det inte om ungen som fick vad den förtjänade som detta handlar, utan de jollrande föräldrarna. Kort sagt kräver vi ett omedelbart förbud mot Stephen King-leende, äppelkindade och jollrande föräldrar! Det är rent allmänt illa nog med slika föräldrar men det är till syvende og sidst något vi har soc och polisen för, de kan ta hand om sådana där utan att vi behöver orda mer om saken – låt vara att det är uppenbart att vi behöver det där förbudet för att stötta soc och polisen i deras arbete. Dock, pudelns, eller om man så vill hovawartens kärna: Vi behöver hårda straff för föräldrajoller på allmän plats och alldeles särskilt om det sker i samband med valpövergrepp. Överlåter åt lagstiftaren att skriva ihop ett lämpligt straff, som med självklarhet inte kan börja lägre på straffskalan än stupstock och gatlopp.

Musik!

5 svar på ”En hundvalp & ett förbud

  1. Kanske bäst att köpa in en begagnad ’baby-björn’ sele till lilla Rö-Vin så det inte blir handgemäng i Salernes:)

    • Det kan vara en framkomlig väg, men tänk om någon unge, eller vuxen (lättare att nå upp till baby-björnens övre del, där valpens huvud rimligtvis sticker ut), får för sig att klappa vovven baby-björnen till trots? Bortsett från risken/chansen för att valpen hugger den klappande odågan i fejan med påföljande polisanmälan kan den av misstag klippa husses näsa i ett olycklig ögonblick av okontrollerbar förvirring.

  2. Valpen som ser så snäll och beskedlig ut. Bara det inte blir en vana att få små smakbitar på marknader…

    • Tja, om det nu skulle bli så att den fått smak på människokött får jag väl skriva en fortsättning på Kronos väv och historien om antropofagerna i Agglomerat Draguignan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *