Förbud mot sorgesam reklammusik!

Med anledning av all mollstämd och sorgesam reklammusik, som missbrukas å det grövsta i all tänkbar och otänkbar TV-reklam, måste vän av ordning, och som sådan av självklarhet också en som slår vakt om vikten av att hålla vardagen fri från falska bekymmer och falsk nedstämdhet framkallad av sorgesam reklammusik i moll, sätta ner foten och säga ”Nu är det nog, nu får det räcka!”, ”Vi står inte ut!, ”Ropen skalla, durpartitur åt alla!”.

Exempel: Vardagsmänniskan, denna hjälte bland hjältar, sitter och är nöjd framför TV-apparaten därför att  spiken satt i V75 eller favoritlaget precis tagit ledningen i allsvenskan, då, då dyker den upp, den där sorgesamma musiken, eventuellt till någon obegripligt seg reklam som ”reklamen” för God Hjälp (den som inte sett göre sig icke besvär, den är bara sorgesam och seg, kort sagt ett gissel i vardagen). Det som nu händer är, att den nyss lycksaliga, och så välförtjänt för en stund lyckliga vardagsmänniskan, går från eufori till en luguber dysterhet så stor att den endast kan uttryckas med en pleonasm av god kaliber.Vi, och världens alla vardagsmänniskor, kräver ett omedelbart förbud mot sorgesam reklammusik! Den som tillverkar eller sänder reklam med sorgesam musik ska av självklara skäl beläggas med yrkesförbud, därtill ska den kunna dömas till årslånga straff av internering i grådaskigt ljussatta, grå celler dränkta i nedslående dofter och med endast vatten och pölsa till så väl frukost som lunch och middag.

Musik! Lämplig reklammusik

5 svar på ”Förbud mot sorgesam reklammusik!

 1. Vi borde kräva förbud mot reklammusik överhuvudtaget! Detta eftersom även, eller rentav i synnerhet, durtrudelutter med löjliga texter har en tendens att sätta sig i huvudet även på personer som definitivt inte tillhör målgruppen, och kan pocka på uppmärksamhet många år senare, timmar i sträck.

  ”Jag vill ha chicken tonight”

 2. Den här hörde jag ibland på klockradion tidiga morgnar i mitten av 90-talet:

  ”Kom till
  Lars Bengtsson ljud och video
  Mitt i stan
  Vid S:t Eriksplan”

  … och nu lär jag väl ha den i huvudet resten av dan. Ett sånt genomslag kan en genomsnittlig låtskrivare väl bara drömma om.

  (Vän av ordning kan för övrigt invända att ”innanför tullarna” inte är synonymt med ”mitt i stan”.)

  • Haha, hemskt! Men likväl är dina ord ljuv musik i mina öron (ja, bortsett från Lars Bengtsson-versen).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *