Ljus rosé

”Ljus rosé är det enda jag dricker. Röd rosé är söt.” Det var alldeles uppenbart att tanten var tokig, men jag försökte ändå. ”Färgen har inget med vinets sockerhalt att göra.” Då fick hon spelet. ”Såg du inte det där teve-programmet om hur de tillsätter en massa essenser till vin?” ”Jo”, sa jag, ”men det är olagligt att tillsätta essenser till vin.” ”Dumheter”, sa hon och sippade på sitt surt blekfisiga och på det stora hela taget smaklösa rosévin med den lilla grapefruktstonen i den avslutande och rysningsframkallande beskan, ”jag säger ju att jag såg det på teve.”

Musik.

4 svar på ”Ljus rosé

  1. Dumburken, jag säger då det. Såg en gång en gumma som blev liten som en tesked och allt i olika nyanser av grått.

    Men vart tog musiken vägen?
    PS. LL 2020 satt finfint till grillen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *