Förbud mot lakritspipestölder!

Det är sant och visst att det är förbjudet att stjäla. Å andra sidan är ofta regelverket på området intill obefintlighet gränsande otydligt och slappt. Till exempel finns det såvitt är bekant inget tydligt, explicit förbud mot stöld av lakritspipor, eller åtminstone ingen tydlig straffskala för ett slikt övergrepp på civilisationens värdegrund och etikens innersta väsen. Därför ser vi oss nödsakade att kräva ett omedelbart och i svensk författningssamling klart uttryckt förbud mot lakristpipestöld!Den som ertappas med stöldgods, svart tunga eller på annat vis kan knytas till brottet i fråga skall, även då tveksamhet kring huruvida den skyldige verkligen är skyldig, kunna dömas till livstids behandling med lakritsantabus. I de fall då det kriminella elementet framför argument som att ”allt ditt är mitt” eller att ”det som finns i godislådan tillhör alla i hushållet” eller, värst på skalan, ”det är bara lakritspipor!”, skall, särskilt då den reelle lakritspipeinnehavaren inte kunnat övervaka och skydda sina lakritspipor på grund av viktig arbetsresa, kunna dömas både till livstids lakritsantabusbehandling och en ångerfull intervju i ”Efter tio med Malou”.  

Lakritsinspirerad musik.

4 svar på ”Förbud mot lakritspipestölder!

  1. Extra högt straff om lakritsen var tänkt att avnjutas tillsammans med ett passande rödvin, exvis en kraftig Grenache gjord från Vielles Vignes stockar
    !

        • Utmaningen är förstås att hitta ”rätt” lakrits och ”rätt” grenache, men ja, det är en kombo som heter duga, precis som grönmögelost och pepparkakor (som f ö fungerar bra ihop med glögg).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *