Rapport från Vinpiratrebellernas kongress i Genève

”Kamrater! Jag vill gärna kalla er Kamrater, för det låter revolutionärt och en aning förbjudet. Lite grann som att känna mattan dras undan under fötterna. Kamrater, det är dags att avslöja årets vinnare av ’Årets vinpiratrebell’. Som vanligt var det så många som var värda att vinna, ja vi är alla värda att vinna, men då vi är hårda som sten och piratrebeller allihop så har vi ändå bara utsett tre vinnare, eller egentligen en vinnare, för så hårda är vi, och två andraplatser. På ena andraplatsen hittar vi vår kamrat Philippe Dutronc, ja ge honom en massa applåder och res på dig Philippe så vi kan se dig… Du där på rad sju som inte applåderar, varför applåderar du inte?”

”Därför att jag är en piratrebell.”

”Bravo! Kamrater, där har vi en äkta piratrebell! Nästa år ska vi ha dig i åtanke när vi utser ’Årets vinpiratrebell’. Nåväl, Philippe Dutronc har vi tilldelat ena andraplatsen för hans tuffa uttalande ’Jag filtrerar inte!’. Bravo! Tufft. Vågat. Ett mod som inspirerar oss alla. Men låt oss gå vidare, på den andra andraplatsen hittar vi ingen mindre än Catherine ’Che’ Lebouef, ja, applådera gärna, nähä inte det, är ni alla piratrebeller nu, hehe? Ja, det är ni ju, ja vi. Inga applåder för dig Catherine, men du är i alla fall vår andra andrapristagare, och det för ditt resoluta drag att alltid prova rött före vitt. Bravo! Cool. Rebelliskt. Catherine vann faktiskt vår tävling ifjol, då för den innovativa, revolutionerande och definitivt rebelliska idén att bygga en vinkällare utan elektricitet och rinnande vatten, ’i’, som hon trotsigt förklarade, ’syfte att göra vin som det gjordes förr’. Nästan lika piratrebellisk är årets vinnare, ’Årets vinpiratrebell’, Cliff Barnes! Applådera inte. Cliff, om du hör mig över applådåskorna, Cliff res på dig, och vifta bort flugorna så vi kan se dig ordentligt, Cliff får priset för sitt rebelliska och modiga beslut att sluta tvätta sig för att inte störa naturens gång i vinkällaren. Ett sådant mod! Och en riktig rövspark på Etablissemanget, rakt på chokladkrysset bara! Ett stort grattis till dig Cliff!”

Musik.

 

4 svar på ”Rapport från Vinpiratrebellernas kongress i Genève

 1. Googlade Dutronc och hittade en fransk garage-å-blues-gubbe med pirat-tuffa-blåa-ögon.

  Mitt tonåriga mods-jag (som rebelliskt nog gick runt i slips & diggade The Who och annan unik och tuff musik ) missade denna filur!

  Fem kanonkulor!

  Tack för omedvetet musiktips kamrat Lars!

  • Kamrat Pål, Kul du upptäckt Dutronc lite på studs sisådär – men jag hade faktiskt den Dutronc i huvudet när jag använde namnet, han är fransk kult (och värd att upptäcka för den som ännu inte gjort det), och han spelas fortsatt dagligen på diverse radiokanaler här, bl a den här tuffa låten https://youtu.be/3GmNh9R2Deo

  • Tvärtom. Det är bland det mest rebelliska du kan göra. Cliff i inlägget har sagt att om han efter att inte ha tvättat sig på ett år inte tas på allvar som rebell kommer han införa regeln att alla hans viner ska drickas direkt ur flaskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *