”Flaubert& Brooke” – en nu än mer häftig bok

För cirka två år sedan släpptes ”Flaubert & Brooke – 10 kriminella noveller” som e-bok. Då försäljningen gått ganska bra släpptes den idag också som häftad bok.

”Flaubert & Brooke” är en bok Bernt Danielsson och jag skrivit tillsammans. Först skrev vi ”Vinifiktioner” och fick så pass blodad tand att vi ville fortsätta samarbetet. Fortsättningen blev ”Flaubert & Brooke”. Tanken var sedan att följa upp den sistnämnda med fler noveller och romaner i deckarhäradet. Nu blir det inte så eftersom Bernt dessvärre lämnade oss förra året. Men hans konst finns kvar, hans övriga böcker finns kvar och, inte minst, finns ”Vinifiktioner” och ”Flaubert & Brooke” kvar (både som e-bok och tryckt bok).

Så här presenterar förlaget ”Flaubert & Brooke”: ” Sebastien Flaubert är en piprökande kommissarie som tillsammans med sin assistent Theodore Brooke löser vinrelaterade brott i Parisregionen. I tio noveller jagar de kriminella och stöter på diverse minst sagt udda karaktärer. I ”Boulevard” har vinkonnässören Hubert Garnier fått för sig att lägenheten är en tickande bomb och gjort vinkällaren till sin permanenta bostad. I ”De försvunna slotten” påstår Madame Ostranova att ett provensalskt slott, från en dag till en annan, bara gått upp i rök. Det låter helt otroligt, men slottet går helt enkelt inte att finna längre…”

Ja, det låter otroligt, men jag har frivilligt varit med och skrivit den här boken i den för mig annars ganska ointressanta deckargenren – allt tack vare Bernt som var mer välvilligt inställd till genren och absolut tyckte att vi skulle göra det här, och det är jag mycket glad för att vi gjorde. Arbetet med ”Flaubert & Brooke” tog flera år i anspråk och var ett enda stort nöje.

4 svar på ””Flaubert& Brooke” – en nu än mer häftig bok

  1. PS 13 oktober 2022:

    Flaubert & Brooke – nu på riktigt!

    Hintade för en tid sedan om att ”Flaubert & Brooke – 10 kriminella noveller” nu finns som tryckt bok. Det var inte helt sant. På grund av administrativt strul blev lanseringen försenad. Sant är att boken blir leveransklar nästa vecka. Det är alltså då Du kan köpa den i Din bokhandel eller på till exempel Bokus.

    Om någon mot förmodan missat den här editionen, kan jag berätta att det är en för mig något så ovanligt som en okomplicerad och lättläst deckare, som som grädde på moset är fri från den moderna deckarens långsökta psykopater och bokstavligen talat sjukt tillkrånglade intriger och gåtor och med någon stackars seriemördare som i sina tidiga år hade det svårt på ett numer nedlagd och bortglömt och på sin tid av pedofiler och andra hemska människor styrt och misskött barnhem; här möter vi istället den lätt Maigret-liknande kommissarien Flaubert och dennes kollegatillenkändkommissarieliknande kollega Brooke.

    Ja, det där var en lång och dum mening. Det fina med ”Flaubert & Brooke” är att den är kliniskt ren från sådana dumheter. Kort sagt är det Årets julklapp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *