Tagliatelle är ett slags platta snören av pasta. Trodde jag. Gick i mitt förvirrade gräsänklingstillstånd till affären och köpte några påsar, som jag plockade ur pastahyllan på Hyper-U. Döm om min förvåning när jag hemmavid öppnar en påse och finner tagliatellen vara jättebred. Inte alls som den ska vara. Felmätt, helt enkelt. Öppnar en av de båda andra påsarna. Ha! Rätt bredd på snörpastan! Fylld av onda aningar öppnade jag också den sista påsen. Åh nej! Den här tagliatellen var smalare än standardvarianten. Detta, att det myglas och fuskas med tagliatellens bredd, är oacceptabelt och vinifierat undrar: vad gör du, Hemlige Kocken, åt detta? vinifierat kräver omedelbar aktion och förväntar sig att Marit Paulsen, Arga Tanten, snarast gör något åt saken i EU. Nästan sist men inte minst kräver vinifierat ett förbud mot all tagliatelle som inte är standardiserad! Hur ska en annars veta hur lång tid eländet ska koka? Underskatta inte den oro den varierande bandbredden ger upphov till i ängsliga köksmänniskors liv. Tony Dallara. Bobby Solo.
Dela “Förbud mot felmätta tagliatelle!, Tony Dallara & Bobby Solo” på Twitter