Om varför dvärgtaxar är olämpliga att ta med sig på en joggingtur & Taxen Taxameter

Det finns tre tungt vägande skäl till varför du inte ska ta med dig en dvärgtax när du ger dig ut i joggingspåret. 1. Dvärgtaxen har en ovana att springa om dig så fort du sprungit om den, väl framför dig faller den snart in i ett Itonlångsamt tripptrav och som den håller på så där hela tiden kommer du ägna dig åt en oplanerad intervallträning i Gunde Svan-klass. 2. Dvärgtaxen känner doften av en benknota på hur långt håll som helst och det tar tid för en så liten hund att springa typ en kilometer rakt in i skogen för att plocka upp benknotan och sedan ändå längre tid att komma tillbaka med den. 3. Dvärgtaxen har en osviklig förmåga att hitta vilddjurslort mest överallt och då måste den antingen A. rulla sig i skiten, eller B. äta upp den. Taxen Taxameter.

4 svar på ”Om varför dvärgtaxar är olämpliga att ta med sig på en joggingtur & Taxen Taxameter

  1. Känner att din beskrivning / förklaring stämmer lika bra in på den spänstiga rasen Jack Russel. Våra Russlar är inte heller några optimala joggingkamrater…

  2. Hundar och löpning ingen bra kombination. Om nu hunden måste motioneras tycker jag att man kan införskaffa ett rullband. Så kan Hense (eller ska det vara Hente) efter sitt jogging pass lugnt hålla kopplet sittandes i en vilsam fåtölj lapande på favoritbelöningsdräcket och med lite tur kanske hen får de ömmande vaderna och låren masserade av Partnern.
    https://www.youtube.com/watch?v=AgpeVkteFFo
    https://www.youtube.com/watch?v=9lgOo8yEIPs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *