Nyårsskumpan här!

Så här just efter första advent är det hög tid att planera för Jul och Nyår. Inte minst är det dags att införskaffa rätt champagne till aperitifen, maten och tolvslaget på Nyårsafton. Årets champagne är en Grand Cru Blanc de Blancs och kommer från Champagne Guy Charlemagne och heter Mesnillésime (varunr 77171, 475 sek). Årgången är 2002. Perfekt som Nyårs-aperitif. Står bra för sig själv men mår inte illa av lite gåslever, hummer eller ostron.

Mesnillésime är ett ganska komplicerat namn på en tämligen okomplicerad och god dryck. Skälet till att man leker med Mesnil är att champagnehuset rent fysiskt hör hemma mitt i Mesnil-sur-Oger och att odlingarna befinner sig i närheten av HK/vinkällaren. Årgången 2002 går utmärkt att dricka nu, men man kan förstås köpa på sig några flaskor även för (många) kommande nyårsaftnar. Bra lagringsvin.

Till tolvslaget passar sedan Blanc de Blancsen Guy Charlemagne Réserve Brut (varunr 77175, 299 sek) utmärkt. Även denna står bra för sig själv, men fungerar också till en massa godsaker som gåslever och skaldjur.

Den som har bjudit folk den inte tycker fullt så mycket om, inte har råd eller inte vill kasta pärlor till svinen ety personens i fråga vänner har utvecklingspotential på vinområdet, satsar istället på Guy Charlemagne Réserve brut Blanc de Blancs som aperitif och den lite mer robusta och röda bär – fruktiga Guy Charlemagne Rosé Brut (varunr 77173, 325 sek) till tolvslaget.

OBS! De här vinerna släpps till försäljning i beställningssortimentet idag.

Vinerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *