Beck, Muse & Malbec

Muse har lyckats med det otroliga att göra ett ändå bättre album varje gång de försökt. Följaktligen är The Resistance bäst hittills.

Hur pinsamt det än är så vägrade jag under flera år att lyssna på Beck. Tyckte att han snott Jeff Becks namn. Nu har jag, fem över tolv, upptäckt Odelay (utkom 1996…) på den coola skivbutiken Rasputin i San Fransisco, måste jag få tillägga för att försöka reparera vådan av att ha missat Odelay på det mest uppseende väckande vis (ber alla som genom åren försök övertyga mig om Odelays förträfflighet om ursäkt). Vilket utmärkt album.

Av någon outgrundlig anledning fick jag för mig att Becks musik låter som Malbec från Argentina. Närmare bestämt en Yacochuya. Hm, men om Muse vore en argentinsk Malbec, vilken skulle det vara? Egentligen kan Muse inte vara en argentinsk Malbec, men ska det vara någon måste det vara Bressia Conjuro (som inte finns i beställningssortimentet så man får nöja sig med andravinet Profundo).

yacochuya

profundo

beck

muse

jeff beck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *