Sanningen om Holland

Holland då? mailfrågade en kompis, som läst Sanningen om fotbolls-VM 2010 och jag svarade ”men nej, kära vän, Holland har som alltid ett fantastiskt lag, men det är länge sedan de hade en Cruyff och det är länge sedan det var tillräckligt god sämja i laget för att vinna ett VM”. Lät min vän sig tystas med detta? Nej. Men hon har fel. Jag har rätt. Och jag har en blogg.

3 svar på ”Sanningen om Holland

 1. Men Di Rälie Oranschagubbarna har ju Robben! Okej att han inte är någon Cruyff men han är en hygglig lirare iaf. Jag sätter dock mina sekiner på Espana, som slår Brasilien i finalen. Argentinas lag kommer att söndercoachas/-stressas av han som de har istället för en normal coach. Italien? Nepp, räcker inte till. England? Are You serious? Tyskland? Ja, kanske till semi. Nigeria? Nä, det dras ju med Lagerbeer ;op

  Fast det är ju bara fotboll. Inte alls så allvarligt som Motorsport. Le Mans, säger jag bara. Lätt vindögd efter ett dygn i Tv-soffan, plockmatsätande och ”plockdrickande” av allt som fanns inom räckhåll konstaterar jag att årets upplaga var en av de mest dramatiska på många år. Audi vann en trippelseger overall – vilket gladde mig. Porsche vann GT2 klassen 3dubbelt – när ”911:or” vinner blir jag alltid glad. Corvette Racings båda bilar tvingades bryta – vilket INTE gladde mig eftersom C6R änteligen är en ”riktig” sportvagn. Vad som också gladde mig väldeliga var tre Ford GT. Att man 2010 får ståpäls av bilar som ser ut som GT 40 från the sixties gör iaf mig lycklig. Old coots never die. Den enda bristen skulle möjligen ha varit att det saknades Ferrari på podiet. Röda bilar på tävlingsbanan är ungefär som temperanillo i vinkällaren, det är svårt att vara utan…

 2. Det är lätt skrämmande men den kommentaren kunde lika gärna varit skriven av mig själv så jag kan inte annat göra än att hålla med dig på alla punkter och det förtjänar alltid att understrykas att GT 40 är en av de snyggaste och coolaste bilar som någonsin byggts.

 3. :oD

  Amen!

  En mörk, sotig, grym och nerskitad GT 40, där det enda som lyser är de två ex-vita längsgående racingstripsen, är Bilen som får ”Christine” att gå tillbaka till söndagsskolan. Den schweiziska damtrions Ford var coolast i Le Mans år 2010. T.o.m. brännskadorna i häcken på bilen hade cool-faktor!

  Jag skulle synnerligen gärna byta min Micra mot en modern GT40 replica. Den skulle då få dela plats i dubbelgaraget med den 911 Carrera RSR som Leo Kinnunen körde i Targa Florio 1973 och som tog 3e platsen. Silverfärgad med rött tak, Martinistripes och med lilla ”fågelbadet” på motorluckan. Mmmm.

  Aaaaahhh.. Silencio! Är det inte en boxersexa som vrålar så argt där nere bland husväggarna nere in villagio? Fy vad hett det är idag! Seppe! Un bicchiere di vino rosso per favore! :o))
  Eja, jag vore där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *