Skepparmössor & mer om ukrainska vittofflor

När jag efter dagens värv tog mig en promenad i Koktebel, som så här års inte bara är rejält varmt utan också fullproppat av semesterfirare, visade det sig att många ukrainska män hedrar den gamla fina traditionen att bära vit skepparmössa under vistelsen på badorten. Funderar nu på att inte bara köpa ett par ukrainska vittofflor utan också en dito skepparmössa. Är dock lite rädd för hustrun för jag tror att hon kommer anse att jag varken får bära ukrainska vittofflor (typ aldrig) eller skepparmössa (möjligen då vi är ensamma hemma och jag har städat huset, diskat, klippt gräsmattan och inte lagat mat).

2 svar på ”Skepparmössor & mer om ukrainska vittofflor

  1. Haha, jo, jag har faktiskt funderat på det och kanske blir det så i framtiden att bloggen kommer att berikas med bilder och då sitter jag på ett par riktigt fina mobilfoton av inte ett par utan fler par vittofflor som beklädde fötterna på ett gäng herrar som väntade på planet från Simferopol till Kiev häromdagen (skärmmössorna skulle jag ha förevigat igår kväll, men jag glömde mobilen när jag slank ner till strandpromenaden för en espresso(och för att studera skärmmössor, förstås)). Slutligen: vandrade igår runt i de efter ett åskregn lätt kladdiga vingårdarna med Nikolaj, som är chef för odlingarna, och gissa vad han hade på fötterna när han slafsade runt där i leran?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *