Vackra vingårdar, blånande berg & en rundpallsfri Lada

Lägesrapport från det nya projektet i Ukraina. Vi har börjat gå igenom den moderna vinkällaren, den är så pass modern att mycket av utrustningen inte används p g a att ingen vet hur den fungerar eller vad den är bra för. Detta ska vi försöka få ordning på till den här skörden (hade idag möte med folk från firman som gjort installationen). Vi tittar också på de produktionsplaner jag samtidigt sätter ihop för de olika, tänkta, nya vinerna (år ett kommer till stor del att bestå av rena försök och om inte annat vet vi inte exakt vad vi ska göra förrän marknadssidan gjort sitt). Avslutningsvis gäller det att få klart för sig vilka vinfält som är bäst bland långt över 1000 Ha vi har till vårt förfogande. Det sistnämnda har gått bättre den här gången. Inga tokregn har drabbat oss och Ladan har förvisso luktat lika mycket bensin som vanligt, men avstått från överraskande rundpallar. När vädret är siktigt kan man dessutom konstatera att vingårdarna ligger otroligt vackert bland blånande berg och med havet som blåögt tittar fram här och där mellan kullarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *