Finfina finviner i februari

Skrev med illa dold förtjusning och ett visst mått av självgodhet om några av Terrific Wines viner för några dagar sedan. Vill med det här inlägget delge vinifierat.se:s läsare information om nya viner som kommer i tillfälliga sortimentet i februari. Samtliga fem kommer, förstås, från Terrific Wines, som, är jag övertygad om, en och annan vinifierat.se-läsare vid det här laget förstått att jag har ett finger i, så jag är inte alls att lita på. Hursomhelst tycker jag att ni den första februari ska gå kvinna och man ur huse och köpa tre finfina amerikaner: Lemelson Vineyards Thea´s Selection Pinot Noir 07 (varunr 90066-01, 225 sek), god, bra Oregon-Pinot med elegans, bra nu och ändå bättre om ett år, Robert Sinskey Vineyards Cabernet Franc 05 (varunr 90059-01, 265 sek), drickfärdig, finfin Cab franc från USA, Robert Sinskey Vineyards Marcian 05 (varunr 90064-01, 345 sek), drickfärdig, finfin blend från ekobonde i Kalifornien. Så den 14:e februari kommer ett måste i månaden: Clotilde Davenne Saint Bris (varunr 99582-01, 100 sek), tidigare omskriven finfin Sauvignon blanc från Chablis. Avslutningsvis kommer den 21:a februari Chablis Grand Cru ”Les Preuses” 08 (Clotilde Davenne, varunr 99489-01, 499 sek), den som väntar på något gott (bör f ö lagras)… Av Saint Bris finns 5000 flaskor, tror jag, av övriga blott något hundratal. Jag rekommenderar samtliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *