Rien a declarer: Gränslös humor

För ett par år sedan slog Europas bäst betalde filmskådis, Dany Boon, till med den enorma succén ”Bienvenue chez les Chti´s” eller ”Welcome to the Sticks” som den väl heter på svenska eller i vart fall kommer att heta när den amerikanska kopian når landet (finns även kopierad i Italien sedan en tid). Kul film om än möjligen lite för fransk för att alla ska kunna uppfatta alla skämten (dialekter och så, fast det blir nog lättare för gemene man när den amerikanska versionen dyker upp). Nu är Boon tillbaka med en ändå roligare film, ”Rien a declarer”, och med suveräna komiker som belgarna Paul Belvoorde och Bouli Lanners och många andra. Förhoppningsvis kommer den på svenska som ”Nothing to declare” eller något sådant. Missa den inte. Det är verkligen en riktigt rolig film om de dramatiska dagarna då tullarna mellan Frankrike och Belgien togs bort i samband med att det gränslösa Europa såg dagens ljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *