Beaujolais Nouveau – torsdagen

Inte mindre än 60 % av fransmännen gör det. Vet inte hur det ser ut i Sverige, men själv ska jag definitivt prova årets skörd idag, tredje torsdagen i november. Om någon mot förmodan fortfarande diskuterar kvaliteten på Beaujolais Nouveau så, nej, det är bara en kul grej, inget annat, men det är verkligen en kul grej, om man låter det vara det, så dumma er inte, bara gör det.

 

2 svar på ”Beaujolais Nouveau – torsdagen

  1. Det kan vara väldigt seröst också – gårdagens bakade torsk med reducerad rödvinsås, stekt fläsk, svamp m.m. och grönsaker parades ihop med en underbar Beaujolais cru Morgon ”Côte du Py” 2009 från Foillard (eko,biovin). Fantastiskt gott, jag bara ryser – sista sippen, ren meditation. Nouveauvarianten är dock mest drick och var glad….som sig bör.

    • Absolut – bra Beaujolais, och kanske särskilt Morgon, har kommit på undantag de senaste 15 åren, möjligtvis lite grann pga att många fått för sig att alla Beaujolais är som Nouveau-vinerna. Jag hoppas och tror dock på en snar come back för Beaujaolais, och alldeles särskilt för Morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *