Svensk ek, whisky & vin 2.0

Var häromveckan uppe i Grythyttan och hade ett möte med Sirje Thorslund från Thorslundskagge och Bert van Bavel från Örebro Universitet. Mötet ägde rum på Grythyttan Vin, där Per Fritzell skapat ett imponerande vinbygge mitt i ingenstans. Skälet till att vi var just här är att ekfaten i forskningsprojektet som går ut på att profilera svensk ek lagras här. Eller, det egentliga skälet var att ta emot det vin jag letat upp åt projektet. Nu ska det vinet dras till faten och ligga där tills vi är nöjda – vilket jag får återkomma till i framtiden. Sedan några månader ligger redan whiskyn som ingår i forskningsarbetet på sina ekfat (i Grythyttan Vin). Redan nu kan man förnimma tydliga skillnader mellan olika rostningsgrader och… ursprung. Ja, det är ohyggligt spännande så glöm för allt i världen inte att läsa vinifierat.se dagligen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *