Vin i Jul

Julklappstips är en sak, men sedan ska man väl dricka lite vin i Jul också? Förslagsvis införskaffar man då, eller rättare sagt nu i god tid, lite smått och gott. Att alla redan har en bra Vintage Port hemma utgår jag bara från. Den som äter jullamm och vill ha ett inte särskilt dyrt vin alla kan tycka om går på en Perez Cruz Cabernet Sauvignon Reserva 2009. För ostronätaren rekommenderas Clotilde Davennes Chablis, samma vin är givet till lutfisken och hummern såvida man inte vill slå på lite större, då kliver man upp ett steg till Clotildes Chablis Premier Cru ”Montmains”. Långt ifrån en kalkon men väl ett synnerligen allround rödvin vid sidan om nämnda P.C., väl lämpat för årstidens kast i väderlek och mat, är Malhadinhas Monte da Peceguina. Den som vill slå på stort väljer en Torre Muga på rödvinssidan och en Chablis Grand Cru på vitvinssidan. Avseende rosévin, som kanske kan komma till pass om man serverar fisksoppa endera dagen eller om någon får för sig att slå på kvartslampan och leka vår, är Tavel Les Lauzeraies det självklara valet – Årets Rosé, som det är och allt.

Gratis julvy

Gratis julvy

Mer julsång!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *