Prado Enea & Torre Muga nyheter 2:a april

Formidabla favoriten Muga släpper två av sina lite dyrare viner i Sverige på måndag nästa vecka. Blott några hundra pannor av vardera sorten har köpts in av Systembolaget. Torre Muga är en oerhört snyggt vinmakad Rioja, som lyckas balansera på en slak lina mellan power-världen och perfekt vinmakeri, och, ha en fot kvar i ursprunget. Dyrt, men riktigt, riktigt bra. I tillfälliga sortimentet släpps årgången 2005, man kan också beställa 2006:an. Prado Enea är en klassiker, som snyggats till och som idag står för det bästa av det klassiska Rioja. Här kan man glömma powerskolan, däremot uppvisar det en imponerande balansakt mellan det traditionella och det moderna och det lyckas förena komplexitet med koncentration. Också väldigt imponerande vinmakeri. Släpps även på magnum. Glöm nu inte heller, att Rioja sitter som en smäck till påsklammet och ska man dra på aldrig så lite är Torre Muga och Prado Enea givna tips. Den som ska bjuda släkten och hellre dricker de bästa vinerna i snyltgästfria sällskap, kan satsa på det utmärkta påsklammsvinet Muga Reserva (i beställningssortimentet). Inte dyrare än att man kan stå ut med att se kreti och pleti dricka det – dock försvinnande gott även för en själv.

Påsklammet kräver Rioja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *