Våren, tornadoer, Coeur de Pirate & äta i Les Angles

Visstvisst, även solen har fläckar, det var inte vår den där gången i februari då vinifierat.se påstod att rosésäsongen var kommenÅ andra sidan: det kunde vara värre, som att vi plötsligt befann oss mitt i en tornado-säsong och den som väntar på något gott osv och kom ihåg att våren, trots allt, inte kan vara långt borta nu och med tanke på det torde det nämnda

Coeur de Pirate

påståendet vara mer sant nu än då, vilket i sin tur bör leda i bevis att det med tiden kommer att bli sant. I väntan på att sanningen infinner sig i sin fulla glans och vårsol, tipsar vi om Blanc Pur i Avignon-förorten Les Angles. Vinotek/vinbar/restaurang. Välj ditt vin från de många produkterna som står att finna i butikens hyllor, avnjut vinet med något gott från köket, som är inriktat på ”vin-tillbehör” som ost och charkuterier och sallader, pajer och bruschetta. Okej mat, ganska spännande vinurval – det blev en Château Pesquié den här gången – och rent allmänt ett bra lunchställe för den som är i faggorna (er utsände var för övrigt och besökte Les Vignerons de Tavel, producenten bakom rosévinet ”Les Lauzeraies”, som i skrivande stund, bokstavligen talat, går en ny vår till mötes). Coeur de Pirate sprider vårkänslor.

5 svar på ”Våren, tornadoer, Coeur de Pirate & äta i Les Angles

  1. Hejsan,

    Vi har oppnat en Cuvee I fran 1993 som vi kopte pa plats pa vin garden. Helt fantiskt bra, taninerna ar mjuka, fargen ar som en mogen Bordaux gar mot rod tegel, lukten far en att tanka pa stall, jord, lutar mer mot Rhone an Bordaux vilket inte sa konstigt med tanke pa druvorna. Ett maskulint vin

    • Läs novellen ”G.U. Vatternland” i samlingen ”Vinifiktioner”. SF där man odlar världens bästa vin i framtidens Sverige och då språket mist sina prickar och ringar.

      • PS tror f ö att kommentaren utan prickar och ringar ovan skrivits på en ”utländsk” dator (vissa inlägg på vinifierat.se saknar också prickar och ringar som de författats på lånade, utländska datorer) och det är nog en korrekt reflektion att alltfler svenska texter kommer att skrivas på sådana i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *