Efter inlägget om påssåsen som exploderade i mikrovågsugnen och de förklaringar som, av kunniga och initierade vinifierat-följare, getts, och de åtgärder som vi kommit fram till behövs – varningstext på påssåsförpackningar och åldergräns för inköp – kommer nu nästa explosionschock: Uncle Bens risotto med svamp och kyckling! Okej, det var lätt att
förstå att påssåsen blir så varm i ugnen att en gejser uppstår och huxflux exploderar alltihop, men vad ingen berättade var, att samma sak kan hända med en påse risotto. Enligt förpackningen skulle denna värmas i tre minuter. Sagt och gjort, men långt innan de tre minuterna förflutit bubblade och rök det ur påsen och sedan, minsann, började det hoppa risottoingredienser ur densamma – det kan vara så att den anrättningsansvarige hällt i lite för mycket vin och vatten i påsen, men Herregud!, påslivsmedlen måste vara idiotsäkra! Nu kräver vinifierat, med omedelbar verkan, varningstext och åldersgräns även på Uncle Bens, och andras, påsrisotto. Det, om något, måste politikerna ta upp nu under Almedalsveckan! Varför jag gick lös på en påsrisotto? Jo, tidigare i livet har jag avancerat från snabbmakaroner till påstortellini och nu tänkte jag att det var dags att ta nästa steg i utvecklingen och erövra påsrisotton, men icke sa nicke. Det ska aldrig mer ske!
Vi som läser din blogg förstår att hustrun var bortrest igen. Du kanske inte ska hälla vin i mikromaten, åtminstone inte innan du stoppar den i mikron.
Du menar alltså att jag skulle skapa en explosiv cocktail genom att slå en skvätt vin i påssåsen respektive – risotton? Hm, vi talar förstås högoktanigt men därmed också förstklassigt vin, som inte borde ha några andra explosiva egenskaper än att det exploderar i munnen på dig. Nja, jag är mer inne på att påssås och -risotto utgör allmän fara och att det är hög tid att Socialstyrelsen och Livsmedelsverket reagerar. Men visst har du rätt i att Hustrun var bortrest och, vill jag tillägga, jag hade mycket gott om tid på mig, vilket fick mig att begå det fatala misstaget att ge mig i kast med den farliga påsrisotton.
Förefaller som det borde vara en ÖVRE åldersgräns för inköp av påsmat:) En annan försiktighetsåtgärd är ju att helt enkelt slänga ut roten till det onda – mikron.
http://m.youtube.com/#/watch?v=fgUKj7Crq5A – lite explosiv dansmusik.
Ja, du har rätt: jag känner mig färdig med mikrovågsugnen och anser, vid närmare eftertanke, att även dessa satans påfund borde förbjudas eller åtminstone bara få köras av den som utbildats för att hantera doningen ifråga. Hade lite problem med din länk – är det Avicil – Levels jag ska hamna på? Där hamnade jag i alla fall och, ja, den kan ganska väl utgöra musiken till potpurri-filmen om allt som exploderat i min mikrovågsugn.
PS För många år sedan, då jag körde mikro för kanske första eller andra gången, började faktiskt pappersformen till en vid, så att säga, införandet, djupfryst bulle brinna. Ytterligare ett bevis för hur opålitliga dessa helvetesmaskiner är och vilka spratt de kan spela oss människor.
I nattsömnens mest kreativa fas insåg jag, att ett annat bra alternativ till påsfilmsmusik är 1812, där man byter ut kanonerna mot påssåser och – risotto? http://www.youtube.com/watch?v=u2W1Wi2U9sQ
Ja, det var Avicii. Piano, vemod och Jan J – finns det något mer svenskt? http://m.youtube.com/#/watch?v=jzkUUSWiM_4
Melankoliskt vackert