Belgisk BIB-sågning, sommar & Wishbone Ash

Belgiska Le guide d´achat des vins har provat 50 boxar och sätter rubriken ”BIB, le flop!”,

Färgstarkt fynd

en sammanfattning som knappast tarvar översättning. Endast sju kartonger får godkänt.  En enda får fullgott betyg (Delhaizes Merlot du Pays d´Oc). När sommaren nu äntligen är här (?) påminner vinifierat om Les Lauzeraies 2011, som inte bara är bra och välgjord och har rätt ursprung för att era etikettsdrickarvänner ska nicka godkännande, den är god också. Wishbone Ash. PS Det kan tänkas att en etikettdrickarvän piper fram ett ”den ska vara ljusare i färgen”. Då svarar man bara som det är ”jaja, det där var nytt för ett eller snarare två år sedan, när kreti och pleti drack ljusröda viner istället för rosé, men ’vi’ ”, (underförstått: vi insiders och early adaptors), ”är redan inne i nästa fas, den där vi dricker det som är bäst”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *