Recenserat, vinifierat & Gainsbourg & Gall

Två dagtidningar som alltid haft koll är Hjo Tidning och Skaraborgs Läns Allehanda. Det är

vinifierat - bloken

vinifierat – bloken

därför inte som av en händelse de nu uppmärksammar bloken vinifierat. Enligt förlaget kan redan en kraftigt ökad försäljning skönjas i de finaste trakterna av Skaraborg och den svenska kultureliten väntar nu på att de stora drakarna ska vakna och, rättmätigt, höja bloken till skyarna. Äras den som äras bör liksom. I väntan på att det ska ske lyssnar vi på en frukt av Serge Gainsbourgs och France Galls samarbete.

6 svar på ”Recenserat, vinifierat & Gainsbourg & Gall

 1. Köpte bloken före jul och kan verkligen rekommendera den! Författaren är intresserad av många olika saker och där kanske vi inte alltid delar samma intressen, men tack vare den underbara humorn som genomsyrar bloken har jag behållning av varenda sida.

 2. En av de bästa låtarna som har vunnit ESC tycker jag och en av Frankrikes största personligheter nånsin, d v s Serge G. Här är en till favorit, den här gången duett med BB, i sin glans dagar: http://m.youtube.com/#/watch?v=dY9PY4r83p8. Apropå HT och ha koll, var det inte så att HTs utsände råkade befinna sej mitt händelsens centrum vid ngt tillfälle på 50- eller 60-talet och därmed var första tidning att skriva om händelsen, slog alltså rikspressen med hästlängder. Kommer dock inte ihåg riktigt vad det var, men tror att det var någon fartygsolycka. Och sen är det väl inte många tidningar som kan skryta med att ha haft en journalist som Sajmon.

  • Håller helt med om ESC och Serge G! Kunde dessvärre inte öppna länken du skickat med, men vinifierat har i samband med tidigare hyllningar av Serge bland spelat http://www.youtube.com/watch?v=haQNAe7IjFs , kan för övrigt varmt rekommendera utmärkta filmen om Serge G, Une vie héroique (http://www.youtube.com/watch?v=4rtUFCTAtMs ) om du nu inte redan sett den. Du är rätt på det med Hjo Tidning och kollisionen mellan Andreas Doria och Stockholm 1956 (http://sv.wikipedia.org/wiki/S/S_Andrea_Doria). Ombord på Stockholm befann sig ingen mindre än chefredaktören och ägaren till HT, Stig Jönsson, som fick världsscoopet – klart Stig J körde Jaguar resten av livet! Sajmon, som du nämner, Stig J:s efterträdare, är för övrigt Sveriges coolaste redaktör någonsin, alla kategorier, och bland mycket annat en av mina läromästare: ”om inget händer, om tidningen blir alltför tunn, då skriver man själv en upprörande insändare”.

   • Det jag skickade med var ”Bonnie and Clyde”. Andrea Doria, just det, nu slipper jag fundera mer över det. Tack! Ja, både Sajmon och Serge G var outstanding inom sina respektive områden. Upprörande insändare, undrar ibland om inte Sajmons efterträdare har tagit fasta på det rådet lite väl mycket. Det är väldigt mycket gnällande från alla håll och kanter i både HT och SLA numera. Fast det är väl tidsandan, överallt gnälls det och hela tiden. Ibland är det befogat så klart, men många gånger är det bara gnäll.
    Tack för filmen! Ska kolla om jag har sett den, för SVT visade en dokumentär (som jag givetvis inte kommer ihåg namnet på) om honom i två delar för några år sedan som jag såg. Annars är ju fredagskvällen räddad.

    • Vill inte gnälla men du lät lite gnällig där… men gnäll och grumpyness är bra för hälsan, tror jag… Un vie héroique är inte en dokumentär, men väl en strålande spelfilm baserad på Serges liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *